AKCIJA U VARAŽDINU

Policija mu našla 0,8 grama marihuane, sud ga opalio po džepu, a ‘travu‘ će uništiti pred Povjerenstvom

Sutkinja Općinskog suda u Varaždinu kaznila je 35-godišnjaka prekršajno sa 1200 kuna, a mora platiti i 100 kuna sudskih troškova

Zapljena marihuane/Ilustracija

 Tea Cimas/Cropix

Općinski sud u Varaždinu u četvrtak je javno objavio sadržaj prekršajnog naloga objavljenog 8. studenog kojim se 35-godišnjak proglašava krivim za kršenje Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Kako se navodi u prekršajnom nalogu, on je krajem listopada 2021. godine u podnevnim satima na Trgu Matije Gupca u Varaždinu 'posjedovao proziran pvc smotuljak ispunjen zelenom biljnom materijom - marihuanom ukupne težine 0,8 grama, dakle, posjedovao je drogu bez odobrenja nadležnog tijela', javlja Varaždinski.

Sutkinja je odlučila kako je u ovom slučaju primjerena kazna od 1200 kuna, a 35-godišnjak mora platiti i 100 kuna sudskih troškova.

Pravo na žalbu

"Pri odmjeravanju kazne sud je uzeo u obzir vrstu i težinu počinjenog prekršaja i to da okrivljenik unatrag tri godine nije prekršajno kažnjavan pa sudac smatra da će se i tako izrečenom kaznom utjecati na okrivljenika da prekršaje ubuduće ne čini", stoji u objašnjenju suda.

U nalogu je istaknuto da će se 0,8 grama marihuane 'po pravomoćnosti presude uništiti pred Povjerenstvom o uništavanju oduzetih droga'.

Stranke u sporu protiv ovog prekršajnog naloga mogu se žaliti u roku od osam dana, prenosi portal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 23:40