NEVJEROJATNO OTKRIĆE

Policija na dvije različite lokacije pronašla 100 kg kokaina, droga je bila zakopana u zemlji!

Čitava akcija počela je 4. studenoga ove godine kada su PNUSKOK i USKOK uhitili 57-godišnjega državljanina Makedonije

Pronađena droga

 MUP RH

Na dvjema, kilometrima udaljenim lokacijama, jednoj na području Zagreba i te drugoj na području Jastrebarskoga, policija je u zemlji pronašla oko 100 kg visokokvalitetnoga kokaina. Droga je navodno bila zakopana u metalnim bačvama na zemljištima koja se povezuju s jednim muškarcem koji se već nekoliko mjeseci nalazi u istražnom zatvoru zbog optužbi na trgovanje kokainom, a PNUSKOK je nastavljajući istragu u tome slučaju, nedavno došao do saznanja o potencijalnim novim lokacijama gdje je osumnjičeni možda sakrio drogu.

Čitava akcija počela je 4. studenoga ove godine kada su PNUSKOK i USKOK uhitili 57-godišnjega državljanina Makedonije te troje njegovih navodnih pomagača zbog optužbi da su na području Zagreba prodavali kokain. Tada su kod njih zaplijenjena 4 kilograma ove droge, te su pronađeni pištolji i novac. Policija je tada izvijestila kako su osim 57-godišnjaka uhićeni još dvoje Makedonca te jedna državljanka RH.

image

Pronađena droga

MUP RH
image

Pronađena droga

MUP RH
image
MUP RH
image
MUP RH
image
MUP RH

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK – Služba Zagreb) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad četiri osobe, dva državljana Sjeverne Makedonije (1965. i 1996.), jednom državljankom Sjeverne Makedonije i Bugarske (1975.) i jednom hrvatskom državljankom (1990.) zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

image
/Cropix
image
/Cropix

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je prvoosumnjičeni 57-godišnjak u zajedničko djelovanje povezao preostalih troje osumnjičenih, a koji su tijekom 2022. godine nabavljali, skladištili, prevozili i preprodavali kokain.

image
/Cropix

Naime, prvoosumnjičeni 57-godišnjak je nabavljao veću količinu kokaina, koju je uskladištio na za to ranije određenim adresama, a drogu bi kasnije preuzimao, dok su osumnjičene pazile da preuzimanje prođe bez ometanja, odnosno bile su izvidnica prvoosumnjičenom te ga obavještavale o svim aktivnostima i pojavama koje bi mogle ugroziti daljnji transport i prodaju kokaina.

image
/Cropix
image
/Cropix
image
/Cropix

Nadalje, 47-godišnjakinja i 31-godišnjakinja su prevozili ostale članove zločinačkog udruženja i to 57-godišnjaka i 26-godišnjaka koji je bio zadužen za prihvat i čuvanje droge te njenu distribuciju. Svi navedeni postupali su po uputama i izvršavali zadaće koje im je dao 57-godišnjak.

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda provedena je pretraga stana i drugih prostorija na području Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije, a koje koriste osumnjičeni 57-godišnjak, 47-godišnjakinja i 26-godišnjak. U pretragama je pronađeno i oduzeto oružje (revolver, dva pištolja od kojih jedan s prigušivačem) i više komada streljiva, bankovne kartice, mobiteli, 189 400 eura, 5 100 kuna te četiri kilograma kokaina.", izvijestila je policija. USKOK je protive svih četvero osumnjičenika ubrzo otvorio istragu, a određen im je bio i istražni zatvor.

No, nedugo nakon toga, 10. studenoga policija je izvijestila kako je pronašla još 20 kilograma kokaina koje se pripisivalo 57-godišnjem Makedoncu i njegovim navodnim pomagačima. "Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK – Služba Zagreb) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta nastavili su kriminalističko istraživanje vezano uz kaznena djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Tijekom kriminalističkog istraživanja na području Zagrebačke županije na temelju sudskog naloga obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje je koristio osumnjičeni 57-godišnjak te je pronađeno 20,3 kilograma kokaina.

Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta policija je podnijela posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave.", izvijestila je policija nakon pronalaska 20 novih kilograma. Sada, skoro dva mjeseca kasnije policija je pronašla još 100-tinjak kilograma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 08:50