KONFERENCIJA ZA NOVINARE

POLICIJA NA PRESICI OTKRILA DETALJE NOĆNE DRAME Ubojica se nije želio predati, ubio je ženu s kojom je imao dijete

Šesterostruki ubojica i samoubojica je 36-godišnji vozač taksija koji je s jednom od žrtava imao zajedničko dijete, a žrtve tog nezapamćenog zločina bile su obiteljski povezane, izvijestila je jutros zagrebačka policija
Marko Rašić
 Davor Pongracic / CROPIX

Načelnik zagrebačke Policijske uprave Marko Rašić na konferenciji za novinare izvijestio je o šesterostrukom ubojstvo koje se sinoć dogodilo na Kajzerici.

- Sinoć oko 21 i 30 zaprimili smo nekoliko dojava da je došlo do uporabe vatrenog oružja, na mjestu događaja pronađeno je šestero mrtvih - dvije muške osobe, tri žene i jedno dijete. Nakon prikupljanja osnovnih saznanja i obavijesti istragom smo došli do podatka da bi se jedna osoba mogla dovesti u vezu s ovim teškim kaznenim djelom. Ta osoba je zasad povezana s jednom od žrtava, imaju zajedničko dijete. Nakon toga smo doznali s kojim se vozilom udaljio i tada je počela intenzivna potraga u koju su bili uključene sve policijske snage, uključujući specijalnu policiju, izvijestio je Rašić.

- Oko 3 i 30 sati na području Brezovice locirano je osobno vozilo, a počinitelj se nakon poziva na predaju nije predao, nego je izvršio samoubojstvo, rekao je.

Očevidom na oba mjesta događaja rukovodio je zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici uz pomoć ekipe za očevid i vještaka. Šef zagrebačke policije poručio je da je u tijeku daljnje krim istraživanje i o novim saznanjima će izvještavati.

Damjan Raknić
Kuća u kojoj je počinjeno krvoproliće

Novinare je izvijestio da je motiv zasad nepoznat.

- Zajedničko dijete ubojice i jedne od žrtava je pronađeno, prebačeno u zdravstvenu ustanovu gdje je pregledano i smješteno dalje u odgovarajuću ustanovu. Nije bilo prijetnji, obiteljskog nasilja od strane počinitelja prema žrtvi. Počinitelj nije ranije evidentiran za kaznena djela, nego samo 2016. i to za počinjenje prekršaja iz područja javnog reda i mira na području Trešnjevke, rekao je.

FOTOGALERIJA: Očevid u Cimermanovoj ulici, mjestu gdje je počinjeno šesterostruko ubojstvo

Potvrdio je da je medijske napise da se počinitelj bavio taksi prijevozom. Izvijestio je također da je počinitelj ubojstva rođen u Vukovaru 1983. godine.

Također je rekao da je samoubojstvo počinio kad je izašao iz vozila.

- Na mjestu počinjenja samoubojstva pronašli smo vatreno oružje s kojim je samoubojstvo izvršeno. Oružje je posjedovao ilegalno. Počinitelj je od 2017. godine imao prebivalište kao i žrtve, rekao je Rašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:20