SLUČAJNO OTKRILI ZLOČIN

Policija na ulici zaustavila rastrojenog i krvavog Ivana Š., pa zatekla jeziv prizor u stanu

Policija je u stanu pronašla tijelo Stipe R. (38), a za njegovo ubojstvo osumnjičen je i priveden Ivan Š. (25)
 Željko Puhovski/Cropix

Jeziv prizor beživotnog tijela u hodniku na ulaznim vratima stana te zakrvavljeni dio stubišta u Ulici svetog Mateja u novozagrebačkim Dugavama iznenadio je policajce u ponedjeljak oko 2.50 sati.

Kako doznajemo, još uvijek pod nerazjašnjenim okolnostima nožem je usmrćen 38-godišnji Stipe R., a zbog toga je u gluho doba noći uhićen 25-godišnji Ivan Š.

Policijsko pojačanje

Zanimljivo je da se sasvim slučajno doznalo za zločin u podstanarskom stanu na prvom katu jer je, kako doznajemo iz pouzdanih izvora, policijska patrola u ophodnji na ulici u Dugavama zatekla vidno rastrojenog i zakrvavljenog Ivana Š.

Nakon što su mu prišli te ga legitimirali, misleći da je on žrtva kaznenog djela, ubrzo su otkrili da pred sobom imaju sumnjivca te ujedno i tajnu stravičnog zločina u stanu iz kojeg je netom izašao.

Ubrzo je u ulicu stiglo policijsko pojačanje te ekipa za očevid koja je punih 12 sati izuzimala tragove s mjesta zločina, razgovarala sa stanarima zgrade i tražila eventualne svjedoke očevice.

Malo je reći da su stanari zgroženi, baš kao i vlasnici koji su na poziv policije došli u stan koji su prije nekoliko godina iznajmili jednom od dvojice sudionika obračuna.

image
Željko Puhovski/Cropix
image
Ubojstvo u Dugavama
Hajdi Karakaš Jakubin
image
Ubojstvo u Dugavama
Hajdi Karakaš Jakubin
image
Željko Puhovski/Cropix

- Jel' možete vjerovati da nikakvu buku ili vapaje u pomoć nismo čuli? Kad sam se vratila kući oko 23 sata, u tom je stanu bio mrak. Kako stanujem na višem katu, ispred vrata tog stana bile su cipele. To me začudilo jer ih nikad prije toga nisam vidjela. Stanar u tom stanu vozi taksi, koliko sam primijetila, a kako se kroz stan mijenjaju podstanari, ne znam je li taj drugi muškarac navratio u prolazu ili se i on uselio kako bi podijelili troškove stanarine. Jutro poslije na stubištu sam vidjela užas, a krajičkom oka, dok sam izlazila, vidjela sam mrtvo tijelo na leđima u hodniku odmah uz ulazna vrata. Bolje bi bilo da nisam pogledala jer su susjedova vrata, tepih i dio zida pošpricani krvlju - opisala je za Jutarnji pod vidnim šokom jedna stanarka zgrade.

Cipele pred vratima

Prvi susjed iz stana pokraj kojeg se dogodio zločin također je uočio cipele ispred vrata, a nakon komešanja na stubištu, koje se čulo, i zvonjave pogledom kroz špijunku uočio je muškarca koji je bio okrenut leđima.

image
Željko Puhovski/Cropix
image
Željko Puhovski/Cropix
image
Željko Puhovski/Cropix

- Ne znam je li bio krvav jer se u tom trenutku to nije vidjelo, ali moram priznati da me bilo strah. Imena tih mladića nitko od nas ne zna. Ubrzo je policija došla u zgradu. A kad sam pogledao kroz prozor, izvodili su, ruku pod ruku, mladića koji se držao za glavu i jedva hodao. Ne znam što se u stanu događalo jer se ništa nije čulo. Podstanar je taksist i uvijek je pozdravljao i činio nam se vesela osoba. No, s njim nismo ulazili u neku komunikaciju - otkrio nam je drugi susjed u stubištu gdje se zločin dogodio, ne želeći spekulirati o razlozima koji su doveli do ubojstva i pritom zavili dvije obitelji u crno.

image
Željko Puhovski/Cropix
image
Željko Puhovski/Cropix
image
Željko Puhovski/Cropix

Provjerava se je li osumnjičeni uzeo opijate

Iz PU zagrebačke potvrdili su da je u tijeku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su prethodile krvavom zločinu koji je počinjen najvjerojatnije nožem.

S obzirom na stanje u kojem je osumnjičeni mladić Ivan Š. zatečen na ulici, prvo mu se pružila liječnička pomoć kako bi se utvrdilo ima li i on ikakvih vidljivih ozljeda od obračuna. Ujedno se čeka analiza krvi kako bi se otkrilo je li u vrijeme ubojstva bio pod utjecajem opijata, što se pretpostavlja.

Nismo uspjeli doznati jesu li u stanu, osim sredstva izvršenja, pronađene i neke supstance.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:08