UHVAĆEN BOMBAŠ

Policija nakon pet dana pronašla muškarca koji je bacio bombu na kuću u Zagrebu i dao se u bijeg

U eksploziji su oštećene tri kuće i dvorište, a muškarac je otkriven praćenjem njegovog vozila

Očevid eksplozije u Ulici Gornji Bukovac

 Ranko Šuvar/Cropix

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom koji se sumnjiči da je u noći s petka na subotu, oko 1.50 sati, bacio ručnu bombu u dvorište kuće na Gornjem Bukovcu.

Kako su izvijestili iz policije, muškarac se dovezao do kuće u vozilu marke Citroen te je bacio bombu koja je eksplodirala. U eksploziji je oštećena kuća, dvorište, te još dvije obližnje kuće u vlasništvu 38-godišnjaka i 69-godišnjakinje.

Nakon izazvane eksplozije osumnjičeni se dao u bijeg osobnim automobilom s kojim se i dovezao, te se prilikom bijega nedaleko od mjesta eksplozije zaustavio i odbacio transportno kućište bombe na zapušteni teren, a zatim se uputio na svoju adresu.

Zagrebačka policija je vozilu, za koje su posumnjali da se dovodi u vezu s kaznenim djelom, detektirala kretanje te kroz kriminalističko istraživanje početnu sumnju potvrdila, što je rezultiralo pronalaskom osumnjičenog i odbačenog transportnog kućišta ručne bombe, te dokazivanjem počinjenog.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:46