PRESICA PUZ-a

Policija o zločinu koji je potresao Hrvatsku: ‘Ubojica je imao mjeru zabrane prilaska. Ali do ožujka 2021.‘

Policija je potvrdila da se muškarac ubio bacivši se pod kamion. Obitelj je par godina bila u tretmanu Centra, te je bila poznata policiji
 Marin Dešković

Zagrebačka policija održava konferenciju za medije o slučaju koji je potresao javnost.

Policija je potvrdila da se muškarac ubio bacivši se pod kamion. Obitelj je par godina bila u tretmanu Centra, te je bila poznata policiji.

- Postupali smo u tri navrata. Jednom je to bio prekršaj te u dva navrata zbog kaznenog djela prijetnja i povreda prava dijeteta. Svojevremeno je imao određene mjere zabrane prilaska, međutim sve mjere su prestale u ožujku 2021. Počinitelj nije živio s njima nego je povremeno dolazio. Jedno od djece je njegovo, te je imao sudsku odluku prema kojoj je imao pravo posjeta. Svaki put kada je to zatraženo, policija je postupala. Unutar godinu i pol dana nije bilo ikakve prijava radi obiteljskoga nasilja i nije bilo potrebe za postupanje policije.

Podsjetimo, udarcima sjekirom po glavi pijani 43-godišnjak Goran Knežević​ je u srijedu navečer na zagrebačkoj Peščenici ubio dijete i teško ozlijedio njegovu majku, svoju bivšu suprugu, da bi se potom odvezao do autoceste gdje je počinio samoubojstvo.

Iz zagrebačke policije u četvrtak su objavili kako su nešto prije te iza 20.30 sati zaprimili više poziva koji su upućivali na nasilje u obitelji na području Peščenice.

Prvi poziv uputila im je spomenuta žena u dobi od 42 godine te prijavila zlostavljanje od strane "najvjerojatnije alkoholiziranog" bivšeg supruga starog 43 godine.

Nakon toga, uslijedila su još dva poziva, jedan o svađi na cesti, a potom i nanošenju ozljeda sjekirom.

U policiji ističu kako su odmah po prvom pozivu izašli na mjesto događaja te utvrdili da je 43-godišnjak sjekirom zadao udarce u područje glave djetetu i njegovoj majci, koji su pronađeni u teškom stanju.

Policajci su im odmah počeli pružati prvu pomoć da bi potom, po dolasku Hitne pomoći, žrtvama liječnička pomoć bila pružena u zagrebačkim bolnicama.

Ubrzo je policija utvrdila da je počinitelj ovog nasilja automobilom tada još nepoznatih registracija pobjegao u nepoznatom smjeru, a naknadno joj je javljeno o smrtnom stradavanju muškarca u prometnoj nesreći na autocesti A3.

Na mjestu nesreće zagrebačko tužiteljstvu i policija proveli su očevid te je utvrdili kako je riječ o samoubojstvu.

Rano jutros dobili su informaciju kako je dijete umrlo zbog zadobivenih ozljeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 22:31