NASILJE U SPLITU

Policija objavila detalje brutalnog napada na dvije žene: Manijaka prijavili za dva pokušaja ubojstva

Nišević je uhićen u popodnevnim satima u Podstrani, a u lovu na njega sudjelovale su brojne policijske snage
Akcija uhićenja napadača
 Cropix/Snimke nadzornih kamera

Splitska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim Aleksandrom Niševićem zbog sumnje da je brutalno napao i pretukao dvije žene, Nevenku Margetu (52) i Kristinu U. (40). Niševića se tereti za dva pokušaja ubojstva.

U policijskom izvješću se navodi da je Nišević u caffe baru Firule na istoimenoj plaži, u kojemu povremeno radi napadnuta Nevenka Margeta, prišao gospođi dok je otvarala kafić s leđa i udario je bocom. Kada je ona pala na tlo nastavio ju je udarati šakama po glavi i vratu te je hvatati rukama za vrat. Pojavila se i snimka nadzornih kamera na kojima se vidi napad, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što je napao Nevenku oko 7.15 sati, sumnjiči ga se da je istoga dana oko 7.45 sati u ulici Antuna Branka Šimića u Splitu s leđa, više puta, kamenom u glavu udario 40-godišnju Kristinu te ju je potom nastavio tući šakama po glavi.

Nakon pružene liječničke pomoći utvrđeno je kako je 52-godišnjakinja zadobila lakše tjelesne ozljede, a 40-godišnjakinja tešku tjelesnu ozljedu noge. Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela pokušaj ubojstva 28-godišnjak će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku, ističu u policiji.

Podsjetimo, Nišević je uhićen u popodnevnim satima u Podstrani, a u lovu na njega sudjelovale su brojne policijske snage. Krenuo je kroz šikaru i došao je do kamenoloma u Žrnovnici, te je preko brda Perun protupožarnim putem došao do Gornje Podstrane.

Policija ga je opkolila i uhitila. Od velike pomoći su im bili specijalni potražni psi i dronovi. Policajci na terenu su rekli da uhićenik nije pružao otpor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:42