KOD NOVE GRADIŠKE

Policija objavila detalje nesreće: Poginuli 31-godišnjak vozio bez dozvole i pojasa, a koristio je i mobitel

Utvrđeno je da je vozač upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima
 Zvonimir Barisin/Cropix

Poginuli 31-godišnji vozač, koji je u nedjelju popodne kod Nove Gradiške automobilom sletio u kanal, nije imao položen vozački ispit, nije bio vezan pojasom i tijekom vožnje neprilagođenom brzinom razgovarao je mobitelom.

Utvrdila je to očevidom nesreće brodsko-posavska policija, čija je glasnogovornica Kata Nujić priopćila da se nesreća dogodila oko 13 sati u Zapolju.

Utvrđeno je da je vozač upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom, a prilikom vožnje koristio je mobitel

Zbog neprilagođene brzine po mokroj cesti izgubio je nadzor, izletio s ceste na travnatu površinu te sletio u odvodni kanal.

Automobil je potom udario u betonski rub kolnog ulaza i drveni stup javne rasvjete te metalne stupove dvorišne ograde, nakon čega se više puta prevrnuo te udario u tri stabla voćaka.

Vozač je ispao iz automobila i na mjestu poginuo.

Prilikom udara u stup javne rasvjete pukli su metalni vodiči te je prekinuta isporuka električne energije.

Tijekom trajanja očevida policija je za promet zatvorila županijski cestu u Zapolju te promet preusmjeravala obilazno.

Policija protiv vlasnice automobila donosi prekršajni nalog zbog davanja automobila osobi koja nema pravo njime upravljati, a zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2022 17:32