BRZO JE DOLIJAO

POLICIJA OBJAVILA DETALJE O PUCNJAVI U DUGAVAMA Napadača su uhitila dvojica policajaca u civilu! Uočili su da se nešto čudno događa...

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Još se uvijek istražuju okolnosti pucnjave u kojoj je sinoć nešto prije 22 sata u novozagrebačkoj Čalogovićevoj ulici ranjen 40-godišnji muškarac.

Na njega je, iz još uvijek nepoznatog razloga više hitaca ispalio 26-godišnji mladić kojeg su, dok je trčao prema Vatikanskoj ulici nakon ispaljenih metaka, uhitila dvojica policajaca u civilu!

Naime, oni su uočili da se nešto čudno događa pa su potrčali za naoružanim mladićem. Dok su trčali po Vatikanskoj, vikali su mu da se zaustavi, međutim, bjegunac se oglušio na njihove zapovjedi a u bijegu je odbacio pištolj u šaht.

Nije dugo trebalo da dvojica policajaca u punoj snazi sustignu kršitelja zakona na travnatoj površini na Vatikanskoj koja graniči s Dugavama.

Spriječili su ga u daljnjem bijegu, a na putu su već bili i njihovi kolege u službi jer su u međuvremenu odaslali poziv na 192. - Po dolasku na mjesto događaja, nad osumnjičenikom su uporabljena sredstva prisile, odnosno sredstva za vezivanje s ciljem svladavanja daljnjeg otpora.

- Policija je začas stigla. Od 22 sata, kad su sve ogradili, fokusirali su se na čahure koje su ostale za počiniteljima na sredini ceste. Inače smo miran kvart, no kad se ovakvo što dogodi, nije ti svejedno. Pucalo se nekontrolirano. Meci su letjeli posvuda, ako je suditi po lokacijama gdje policija vrši očevid i skuplja dokaze - rekla je za Jutarnji jedna stanovnica Dugava.

Osumnjičeni je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Vatreno oružje je pronađeno na mjestu događaja, a ozlijeđenoj osobi liječnička je pomoć pružena u KBC Zagreb gdje je hospitaliziran.

FOTOGALERIJA: Pucnjava u Dugavama

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:55