FILMSKA AKCIJA

Policija objavila detalje o spašavanju žene koja se utapala kod Makarske: Pucali su u zrak da dozovu brod

Brod je doplovio do obale, policijskih službenici su se ukrcali na brod i došli do ženske osobe kako bi joj pružili pomoć.

Policijska potraga, Ilustrativna fotografija

 Ivo Ravlic/Cropix/Cropix

Filmsko spašavanje koje je uključivalo policiju, dozivanje brodice, pucanje u zrak te na kraju spašavanje privatnim jet-skijem jučer se odvijalo u uvali Gradac kod Makarske nakon što je policija dobila dojavu da se u uvali utapa 56-godišnja plivačica.

"Jučer, oko 16:45 sati, Policijska postaja Makarska zaprimila je dojavu kako je iz uvale Gradac prema Pločama otplivala žena koja se već dugo nije vratila na obalu i da su zabrinuti za nju. Odmah su na teren upućeni policijski službenici Policijske postaje Makarska koji su obilazeći teren oko 17:20 sati na predjelu Vodice s kopna u moru uočili osobu koja se utapala, plutala je morem i zapomagala.

Policijski službenici spustili su se do obale, uočili su brod koji su pokušali dozvati. Kako bi u što skorijem roku došli do utopljenice, pokušali su dozvati osobe na brodu, ali nisu ih čuli. S obzirom na to da je ženskoj osobi hitno trebala pomoć, policijski službenik je u cilju pozivanja osoba s broda, u sigurnom smjeru ispalio hitac u zrak, nakon čega je osoba na brodici vidjela da ih policajci zovu i da im je potrebna pomoć pri spašavanju osobe. Brod je doplovio do obale, policijskih službenici su se ukrcali na brod i došli do ženske osobe kako bi joj pružili pomoć.

Dok su policajci pružali pomoć, pristupio je i muškarac na jet skiju. Kako bi je što brže odveli liječniku, policijski službenici pomogli su ženu smjestiti na jet ski te je prevezena do obale. 56-godišnja hrvatska državljanka bila je u stanju pothlađenosti i bez ozljeda, ali je bila prestrašena i uznemirena. Na mjestu događaja pregledali su je djelatnici HMP i nije trebala daljnju liječničku pomoć.

U razgovoru je 56-godišnjakinja navela kako je oko 15:30 sati ušla u more te da je u jednom trenutku osjetila grčeve i nije se mogla vratiti na obalu jer su je morske struje nosile sve dalje od obale", priopćili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2022 08:13