TRI DANA FESTIVALA

Policija objavila izvješće o ovogodišnjoj Ultri: Droge je bilo napretek, evo koliko je kazni naplaćeno

Svake večeri tijekom trajanja festivala oko 150 policijskih službenika bilo je na terenu u užoj i široj zoni javnog okupljanja

Policija u civilu vrši pretres posjetitelja festivala/Arhivska fotografija

 Damjan Tadic/Cropix

Splitska policija izvijestila je o ovogodišnjem Ultra Europe 2022 festivalu koji se odvijao od 8. do 10. srpnja u kojem je tijekom tri dana prisustvovalo oko 80 tisuća osoba. Tijekom trajanja festivala privedeno je ukupno 213 osoba, od čega je 160 stranih i 53 hrvatskih državljana, a većinom se radilo o prekršajima iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Droge je bilo napretek, pošto je sveukupno oduzeto 504 komada tableta ecstasyja, 524 grama marihuane, 35 ampula i 29 grama MDMA. Uz to je pronađeno i 198 grama kokaina, 161 gram hašiša, 30 grama seeda i 15 grama ketamina. Naplaćene su kazne u ukupnom iznosu od otprilike pola milijuna kuna.

Dovršena su i kriminalistička istraživanja nad dvojicom talijanskih državljana zbog imovinskih kaznenih djela. U prvom slučaju, 19-godišnji Talijan je uhićen zbog sumnje da je tijekom tri dana festivala, posjetiteljima otrgnuo s vrata 14 zlatnih lančića čija se vrijednost procjenjuje na više od 100 tisuća kuna. Tijekom istrage veći dio ukradenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima, a 19-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. U drugom slučaju, policija je pritvorskom nadzorniku privela 32-godišnjeg talijanskog državljanina koji je osumnjičen da je 19-godišnjoj švedskoj državljanki iz ruke otuđio mobitel. Događaj se odvio tijekom druge večeri, a istog dana je osumnjičeni muškarac pronađen i uhićen na području Kaštela, a oduzet mu je i otuđeni mobitel.

Svake večeri tijekom trajanja festivala oko 150 policijskih službenika bilo je na terenu u užoj i široj zoni javnog okupljanja, a u sva tri dana nije zabilježeno nijedno narušavanje javnog reda i mira u većem obimu, nijedno ozljeđivanje osobe kao posljedice kaznenog djela niti oštećenje imovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:45