HULIGANI U OSIJEKU

Policija objavila snimke divljanja: Gađali policajce ciglama i kamenjem, uhićeno više osoba

Mladić (26) iz Osijeka kažnjen je s 5.000 kuna i zabrano prisustvovanja na utakmicama na kojima igra reprezentacija i NK Osijek
Divljanje navijača u Osijeku
 Youtube/Kanal MUP-a RH i policije

Osječko-baranjska Policijska uprava privela je tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana više osoba u službene prostorije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su sudjelovali u izazivanju nereda i napadu na policijske službenike.

Podsjetimo, po završetku subotnjeg nogometnog ogleda u Osijeku veća skupina navijača nasilno je provalila vrata na istočnoj strani stadiona i pritom su gađali pripadnike Interventne jedinice policije bacali razne predmete zbog čega je osmero policijskih službenika ozlijeđeno.

Pritom je riječ o predmetima koji mogu nanijeti po život opasne ozljede, poput većih komada opeke, kamenja i staklenih boca. PU osječka-baranjska je na svojim internetskim stranicama objavila video snimku divljanja navijača nakon poraza domaćina od Lokomotive rezultatom 2:1.

Među uhićenima je 26-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, koji je zbog izazivanja nereda na sportskim natjecanjima kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrana prisustvovanja na nogometnim utakmicama na području RH na kojima sudjeluje Hrvatska nogometna reprezentacija i NK Osijek. Također, ima obvezu javljanja u policijsku postaju, zabranu odlaska u inozemstvo na utakmice u kojima sudjeluju Hrvatska nogometna reprezentacija i NK Osijek s obvezom javljanja u policijsku postaju u trajanju od jedne godine.

Uhićene su i kazneno prijavljene još tri osobe: 30-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, 50-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka i 31-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka za kojih postoje osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo napada na službenu osobu, izazivanja nereda i oštećenja tuđe stvari. Počinitelji su predani pritvorskom nadzorniku.

S obzirom da je dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem i pregledom video-nadzora utvrđen identitet više osoba koje su sudjelovale u neredima nakon utakmice i napadima na policijske službenike, nad njima će se provesti kriminalističko istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:21