SPLIT POD OPSADOM

Policija objavila snimke: Pogledajte dramatične kadrove preprate notornog hrvatskog narkobosa

Vođa međunarodnog narko kartela prije desetak dana uhićen je u Istanbulu

Preprata hrvatskog narkobosa u splitski zatvor

 /Mup Rh

Nenad Petrak, vođa međunarodnog narko kartela koji je prije desetak dana uhićen u turskom gradu Istanbulu, stigao je u utorak oko 3:00 sati u zatvor na Bilicama u Splitu.

Petrak je u Istanbulu uhićen zbog sudjelovanja u planiranju pokušaja ubojstva 36-godišnje Josipa "Čube" Čubelića koji se sredinom travnja 2023. dogodio na Skalicama u Splitu.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske ispitat će ga o njegovoj upletenosti u taj slučaj, a ispitat će ga i USKOK, koji sumnja da je ustrojio zločinačku organizaciju koja se bavila švercom kokaina i marihuane.

Podsjetimo, u lipnju su se predali Jerko Radić (44) i Ante Varnica (42), osumnjičeni za sudjelovanje u pokušaju ubojstva Josipa Čubelića.

Čubelić je ranjen u potkoljenicu iz pištolja kalibra 9 mm u utorak 11. travnja u 15.50 sati na zavoju iz ulice Put Skalica prema Tablama, ispod ambulante. Istu večer je policija objavila fotografije četiri osobe koje se dovode u vezu s događajem: Jerko Radić, sportski direktor nogometnog kluba Uskok iz Klisa, njegov nećak Alen Radić, zatim bivši kickboksač Ante Varnica te Nenad Petrak, suvlasnik boksačkog kluba “Salona” iz Solina i građevinske tvrtke iz Zagreba.

Od njih četvorice prvi se predao Alen Radić, dva dana nakon događaja i to u zgradu PU splitsko-dalmatinske, nakon čega je iznio obranu na državnom odvjetništvu i izjavio kako je upravo on pucao.

Nakon njegovog ispitivanja određen je istražni zatvor i njemu i ostaloj trojici koji su se dovodili u vezu s pucnjavom.

Čubelić je nakon ranjavanja operiran te je zatim pušten na kućnu njegu. Prilikom saslušanja nakon pucnjave nije želio kazati tko ga je ranio. Unatoč njegovoj šutnji policijski istražitelji i državno odvjetništvo smatraju kako je pucnjava kulminacija sukoba dvije suprotstavljene skupine.

Tome u prilog ide i činjenica što je Čubelić imao na sebi pancirku i pištolj kalibra 7,65 mm s kojima je išao na susret te i što je druga strana bila naoružana. Prethodni sukobi su bile tučnjave, jedna u noćnom klubu i druga u popularnom kafiću uz more.

U međuvremenu, policija je objavila snimke prepraćanja Petraka iz Istanbula u splitski zatvor. Kako tvrde, preprata je protekla bez sigurnosnih incidenata.

Pogledajte video.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 09:28