POGLEDAJTE VIDEO

Policija objavila snimku dramatične akcije: Na području Zagreba uhićena dva čovjeka, evo zbog čega

Prema onom što je policija kroz istraživanje utvrdila, dvojicu muškaraca starih 35 i 27 godina se povezuje sa nizom kaznenih djela

Policijsko uhićenje

 Mup/

Serijski lopovi uhićeni su jučer ujutro u spektakularnoj akciji kriminalističke i interventne policije, a tereti ih se za (ne)djela teška oko 225 tisuća kuna.

Prema onom što je policija kroz istraživanje utvrdila, dvojicu muškaraca starih 35 i 27 godina se povezuje sa nizom kaznenih djela imovinskog karaktera na području Zagreba i okolice i to u periodu od veljače do početka studenoga ove godine. Stariji je u svijetu s druge strane zakona daleko poznatiji jer je za njim na snazi i Europski uhidbeni nalog.

- Osumnjičeni dvojac priveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Za 35-godišnjaka na snazi je bio europski uhidbeni nalog te međunarodna potraga. Određen mu je istražni zatvor te je tijekom dana i prepraćen u Zatvor u Zagrebu. Kod 35-godišnjaka pronađena je i veća količina novca za koji se sumnja da potječe od izvršenja kaznenih djela. Nad drugim osumnjičenikom provedeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela krađa i teških krađa na području Dubrave, Novog Zagreba, Centra, Medveščaka i Samobora - kažu iz PU zagrebačke.

Temeljem naloga nadležnog suda policija je ujedno obavila i pretragu doma gdje su pronađeni predmeti kaznenog djela poput novca, bicikala, odjeće....

Iz zagrebačke policije otkrivaju da sumnjaju da su na području Dubrave osumnjičeni počinili tri krađe građevinskog alata iz vozila, dvije krađe različitih artikala u trgovini, a u centru Zagreba provalili su i u trgovinu iz koje su otuđili novac.

Na području Medveščaka su, pak, zajedno provalili u kombi i otuđili tri bušilice s pripadajućom opremom, a nakon toga su provalili u još jedno kombi vozilo, međutim udaljili su se praznih ruku.

Bili su aktivni i preko Save po Novom Zagrebu gdje su ukrali tri bicikla i romobil, provalili su u jednu trgovinu iz koje su ukrali vrećice, usisavač, aparat za šišanje ...

Na udaru lopovskog dvojica našle su se i dvije obiteljske kuće u Samoboru iz kojih su ukrali veću količinu novca, razni nakit, mobitel, prijenosno računalo i televizore. Treći pokušaj provale u kuću u Samoboru im se, međutim, izjalovio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 16:45