DRAMA NA GRANICI

Policija objavila snimku spašavanja migranata iz nabujale Kupe: Voda mu je bila do vrata, jedva se držao...

Na engleskom jeziku davali su mu upute što mu čini dok ga ne dođe pomoć te su mu tom prilikom dobacivali uže

Spašavanje migranata

 /Karlovačka policija

Dvojicu migranata danas su zajednički iz rijeke Kupe spasili djelatnici PP Duga Resa i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca. Dvojicu migranata su odvratili da uđu u nabujalu Kupu, no tada su uočili prvu dvojicu koja su već bila zaplivala.

- Prilikom provođenja kompenzacijskih mjera policijski službenici Policijske postaje Duga Resa su danas u 8.20 sati u naselju Prilišće, općina Netretić, na obali rijeke Kupe zatekli dva strana državljana te ih spriječili od ulaska u vodu i namjeri nezakonitog prelaska državne granice i ulaska u Republiku Sloveniju. U tom trenutku uočavaju i druga dva strana državljana koji su se već nalazili u vodi, a kojima je prijetila opasnost od utapanja s obzirom na jaku struju i visinu vodostaja rijeke Kupe.

image

Spašavanje migranata

/Karlovačka policija
image

Spašavanje migranata

/Karlovačka policija
image

Spašavanje migranata

/Karlovačka policija

Jednog muškarca su policijski službenici sami uspjeli izvući na obalu dok drugom nisu mogli pomoći zbog njegove udaljenosti od obale. Na engleskom jeziku davali su mu upute što mu čini dok ga ne dođe pomoć te su mu tom prilikom dobacivali uže kako bi se lakše držao za stablo u vodi gdje se nalazio - priopćili su iz PU karlovačke.

Radi pružanja pomoći i spašavanja na mjesto događaja pozvani su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca koji su uz pomoć čamca u 8.50 sati izvukli muškarca na obalu gdje su mu djelatnici Hitne medicinske pomoći Karlovac pružili liječničku pomoć te ga prevezli u zdravstvenu ustanovu radi pothlađenosti. Sva četvorica stranih državljana dovedeni su u službene prostorije radi utvrđivanja zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj, kažu u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. veljača 2024 17:23