DVOJE MRTVIH U SUDARU

Policija objavila tko je izazvao stravičnu nesreću, u Hitnoj poginula punica bjelovarskog župana

Poginula medicinska sestra (57) bila je jedna od najiskusnijih sestara te službe. Smrtno stradala pacijentica imala je 83 godine
Prizor nesreće
 Informativni Centar Virovitica

Virovitičko-podravska policija utvrdila je da je sudar osobnog automobila i vozila Hitne pomoći u kojem su u ponedjeljak poslijepodne u Suhopolju poginuli medicinska sestra i pacijentica te ozlijeđeni vozač i liječnica izazvao 44-godišnji vozač automobila pod utjecajem alkohola.

Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je 44-godišnji vozač osobnog automobila virovitičkih oznaka pod utjecajem 1,16 promila započeo radnju skretanja ulijevo na putni most bez da se uvjerio da tu radnju može napraviti bez opasnosti po druge sudionike u prometu dok ga je pretjecalo vozilo Hitne pomoći s uključenim svjetlosnim znakovima i signalima.

Tom prilikom je na južnoj prometnoj traci došlo do udara prednjeg dijela vozila Hitne pomoći u središnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila koji se zaustavio na prometnoj traci dok je vozilo Hitne pomoći sletjelo u putni jarak, udarilo u betonski most i prevrnulo se bočnu stranu.

Zbog zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći četiri osobe iz vozila Hitne pomoći prevezene su u Opću bolnicu Virovitica, gdje su dvije osobe u dobi od 57 i 83 godine umrle, dok je jedna osoba u dobi od 42 godine teško ozljeđena, a jedna u dobi od 39 lakše.

Protiv vozača koji je prošao bez ozljeda bit će kazneno prijavljen državnom odvjetništvu, izvijestila je virovitičko-podravska policija.

Poginula medicinska sestra bila je, saznaje Jutarnji, jedna od najiskusnijih sestara te službe. Imala je 57 godina. Smrtno stradala pacijentica imala je 83 godine.

Kako doznaje MojPortal iz pouzdanih izvora, poginula medicinska sestra je punica bjelovarsko-bilogorskog župana Marka Marušića, odnosno majka njegove supruge Maje Marušić Marić.

Kolege poginule sestre s njom su se oprostile na Facebooku.

"Iskrena sućut obitelji i kolegama poginule kolegice Iz Voćina! Molimo se za život kolege vozača", napisali su iz Hrvatske udruge djelatnika hitne medicinske pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 08:47