OBDUKCIJA ZAVRŠENA

Policija objavila: Vinkovčanina koji je smaknuo oca ubili su policajci. Nije si oduzeo život

Obdukcijom je utvrđeno kako je uzrok smrti prostrijelna rana nastala od projektila ispaljenog iz daljine
 Jutarnji List, Vlado Kos/Cropix

Ante P., 21-godišnjak iz Vinkovaca, koji je u utorak navečer usmrtio svoga oca Antuna, a onda u bijegu od policije pucao i prema njima zbog čega su mu oni uzvratili vatru, poginuo je od posljedica prostrijelne rana nastala od projektila ispaljenog iz daljine.

Drugim riječima, nije počinio samoubojstvo čime se prijetio, nego mu je presudio hitac ispaljen iz policijskog pištolja.

Potvrdila je to obdukcija na mrtvom tijelu 21-godišnjaka koja je po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru obavljena u NMB "Dr. Juraj Njavro" u Vukovaru.

‘‘Obdukcijom je utvrđeno kako je uzrok smrti prostrijelna rana nastala od projektila ispaljenog iz daljine,‘‘ priopćili su iz MUP-a i dodali: ‘‘S obzirom na nalaz obdukcije i činjenicu da su policijski službenici prilikom postupanja prema osumnjičeniku uporabili vatreno oružje radi odbijanja istodobnog protupravnog napada na svoj život, glavni ravnatelj policije Nikola Milina zapovijedio je, temeljem odredbi Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika, formiranje stručnog tima policijskih službenika Ministarstva te je tim uputio u Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku.

Zadaća stručnog tima je prikupiti obavijesti i ispitati sve okolnosti uporabe vatrenog oružja od strane policijskih službenika koji su postupali. Nakon što stručni tim podnese izvješće glavnom ravnatelju policije Nikoli Milini o svemu što je utvrđeno, bit ćemo u mogućnosti izvijestiti javnost s više detalja,‘‘ navode iz policije, dodajući i kako do tada nisu ‘‘u mogućnosti odgovarati na pojedinačne upite, a kako ne bi utjecali na rad i konačne zaključke stručnog tima Ravnateljstva policije. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.‘‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2023 23:53