MATIJA HRGOVIĆ

POLICIJA OTKRILA DETALJE ISTRAGE PROTIV BRATA NAŠEG BOKSAČKOG ŠAMPIONA 'Zastrašivao žrtvu, kamenovao kuću, razbio vrata, organizirao bombaški napad'

 
Matija Hrgović
 Neja Markičević / CROPIX

Problematični brat poznatog boksača Filipa Hrgovića, Matija Hrgović (25) ponovno je priveden, a nakon optužbi za posjedovanje kokaina, iznudu i podmetanje požara, sada su protiv njega podnesene još tri kaznene prijave. U najnovijem slučaju tereti ga se da je maltretirao, vrijeđao i prijetio 29-godišnjaku pokušavajući od njega naplatiti 15 tisuća eura.

Zagrebačka policija objavila je u subotu detalje kriminalističkog istraživanja protiv problematičnog mladića.

Kako navode u priopćenju u kojemu spominju samo Hrgovićevu dob, bez njegova identiteta, on je od početka 2018. pa sve do veljače 2020. kontinuirano dolazio do adrese prebivališta oštećenog na području Sesveta, zastrašivao ga i držao u neprestanom stanju straha, "na način da je u više navrata sam ili u društvu drugih osoba koristeći više različitih osobnih vozila, prolazio ispred njegove obiteljske kuće, čime je naglašavao svoju prisutnost i pritisak u odnosu na oštećenoga."

- U nekoliko navrata oštetio je obiteljsku kuću bacajući kamenje i druge predmete kojom prilikom su oštećene staklene površine, nakon čega je osumnjičeni sam ili u društvu s drugim za sad neutvrđenim osobama dolazio na adresu stanovanja oštećenog te mu verbalno prijetio - priopćila je policija.

Situacija se pogoršala 9. rujna 2018. kada je Hrgović, prema prijavi, oko 23 sata došao do svoje žrtve te mu razbio ulazna vrata stana i prijetio, tražeći da mu ovaj plati 15 tisuća eura, a tada je nastala i materijalna šteta od oko tri tisuće kuna.

Kako mu "dug" i dalje nije plaćen, Hrgović je angažirao zasad nepoznatu osobu da baci ručnu bombu u dvorište obiteljske kuće, koja je eksplodirala u noći 25. siječnja oko tri sata. Osim kuće Hrgovićeve žrtve tada su oštećeni i okolni objekti.

PUZ

Policija je identificirala i 28-godišnjaka za kojeg se sumnja da bi mogao biti Hrgovićev pomagač. U pretresu njegovog stana na području Sesveta pronađeno je 13 ručnih bombi koje su mu oduzete. Mladić je predan pritvorskom nadzorniku s kaznenom prijavom za nedozvoljeno posjedovanje oružja. Ipak, kriminalističkim istraživanjem nije utvrđeno da bi on bio taj koji je bacio bombu na kuću 29-godišnjaka.

PUZ

PUZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:17