DETALJI NESREĆE

Policija otkrila kako je došlo do horora kod Ježeva, Turčin poginuo dok je mijenjao gumu!

Dvije su osobe smrtno stradale. Radi se o državljaninu Crne Gore i državljaninu Turske
Prizori prometne nesreće na A3
 Željko Puhovski/Cropix/Hrvatska Vatrogasna Zajednica

Jučer poslijepodne se na autocesti A3, tri kilometra nakon odmorišta Ježevo dogodila prometna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale. Radi se o državljaninu Crne Gore i državljaninu Turske. Druge osobe koje su u nesreći sudjelovale nisu ozlijeđene, priopćila je zagrebačka policija i dodala da je promet uspostavljen lijevim prometnim trakom kolnika A3 u smjeru istoka.

Do nesreće je došlo kada je teretno vozilo crnogorskih registarskih oznaka naletjelo na priključno vozilo koje je stajalo na zaustavnoj traci, priopćila je zagrebačka policija. To se dogodilo prilikom prestrojavanja u desnu traku.

U trenutku prometne nesreće i to teretno vozilo na koje je bilo priključeno priključno vozilo, bilo je zaustavljeno na prometnoj traci namijenjenoj za zaustavljanje vozila u nuždi, zbog zamjene gume. Od siline naleta oba su se vozila zapalila. Teretno vozilo zajedno s priključnim vozilom odbačeno je naprijed te je prednjim dijelom naletio na stražnji dio priključnog vozila, a koji je vuklo teretno vozilo također turskih nacionalnih oznaka i bilo zaustavljeno na prometnoj traci namijenjenoj za zaustavljanje vozila u nuždi te je pomagao vozaču prilikom zamjene gume. I to se vozilo nakon prometne nesreće zapalio, javlja PU Zagrebačka.

Od siline udara je došlo i do rasipanja tereta sa sva tri vozila. Jedna rola bala papira pala je na prednji dio osobnog vozila bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, a kretao se istim kolnikom lijevom prometnom trakom u smjeru istoka. Od jačine požara otvoreni požar zahvatio je i stražnji dio njegovog vozila.

Na rasute materijale naletjelo je vozilo bjelovarskih registarskih oznaka. Nakon zaustavljanja i njegovo vozilo se zapalilo. Nakon kraćeg vremena požar se proširio na metalnu zaštitnu ogradu i na travnatu površinu. Požar su ugasili vatrogasci.

Očevidom su rukovodile zamjenice Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu te je očevid obavljen u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke.

Od 15.55 sati otvoren je lijevi prometni trak kolnika A3 u smjeru istoka, dodaje se u priopćenju policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:45