ŠTETA 17 MILIJUNA KN

Policija otkrila kako je došlo do velikog požara u Dugoj Resi: ‘Zapalio je tkaninu...‘

Za požar sumnjiče 19-godišnjeg mladića, koji je u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio maloljetnik
 Robert Fajt/Cropix

Nakon gotovo dvije godine istraživanja dugoreška policija otkrila je kako je došlo do velikog požara u nekadašnjoj Pamučnoj industriji Duga Resa, te za to sumnjiče 19-godišnjeg mladića, koji je u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio maloljetnik.

Kažu da je tog 7. travnja 2019. godine "u poslijepodnevnim satima ušao u objekt tvorničkog kompleksa u Dugoj Resi gdje se nalaze radni strojevi te je u prizemlju pomoću upaljača i papirnatog kartona zapalio tkaninu namotanu na radnim strojevima uslijed čega je došlo do gorenja dijela tkanine, ali ne i širenja požara".

image
Robert Fajt/Cropix

- Potom je na prvom katu zgrade pomoću upaljača zapalio tkaninu uslijed čega je došlo do širenja požara koji je zahvatio dio radnih strojeva i krovište. Nakon podmetanja požara mladić je napustio tvornički kompleks - kažu u PU karlovačkoj, navodeći da je tako pruzročio štetu od 17 milijuna kuna.

Zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, odnosno dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu policija je podnijela posebno izvješće.

image
Robert Fajt/Cropix

Nekadašnjeg pamučnog giganta nakon posrnuća i stečaja prije deset godina kuila je grupa T7 VIS varaždinskog poduzetnika Davora Patafte. Pogoni koji su stradali u požaru nisu bili u funkciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:52