DOLIJAO DIVLJAK

Policija otkrila što je prethodilo divljanju BMW-om u centru Zagreba, kaos je počeo u Šestinama

Policija je izvijestila kako ga, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, sumnjiče za čak četiri kaznena djela

BMW kojim je muškarac na Staru godinu divljao Zagrebom

 Marko Todorov/Cropix

Policija je uspjela uhvatiti i privesti 34-godišnjak koji je na Staru Godinu, od 16.20 pa nadalje, izazvao pravi kaos na ulicama Zagreba, prijetio dvjema ženskim osobama, jednu napao i teško ozlijedio, jurio centrom grada u suprotnom smjeru, odbijao se zaustaviti policiji, udario motociklistima te na kraju BMW-om udario u stablo kod Mažuranićevog trga, istrčao iz vozila i pobjegao. Uz sredstva prisile pomahnitali je muškarac predan pritvorskom nadzorniku, izvijestili su iz zagrebačke policije čije priopćenje prenosimo.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Osobito teška tjelesna ozljeda“ i dva kaznena djela „Prijetnje“ te kaznenog djela „Obijesna vožnja u cestovnom prometu“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 34-godišnjak, 31. prosinca 2022. godine oko 16.20 sati, došao osobnim automobilom marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka do autopraonice na adresi u Zagrebu, Šestinski trg, izašao iz osobnog automobila i prišao oštećenoj 58-godišnjakinji, koju poznaje od ranije, započeo razgovor i počeo prijetiti da bi ju potom fizički napao te teško ozlijedio. Nakon toga se vozilom udaljio s mjesta događaja. U međuvremenu oštećenoj je prišla kćer kojoj je kazala što je osumnjičeni prijetio a koji dio prijetnji se odnosio i na nju, a što je zbog napada izazvalo osjećaj straha i bojazni za vlastiti život i živote članova njihove obitelji. U svezi ozljeda, oštećenoj 58-godišnjakinji je pružena liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno kako je teško ozlijeđena i podvrgnuta operativnom zahvatu.

Nakon počinjenja gore navedenih kaznenih djela, osumnjičeni je upravljao osobnim automobilom marke BMW kojom prilikom je u užem centru Grada Zagreba iz obijesti teško kršio propise o sigurnosti prometa pri čemu je izazvao opasnost za život i tijelo ljudi te se odbijao zaustaviti na naredbu policijskih službenika koji su ga pokušavali zaustaviti svjetlosnom i zvučnom signalizacijom sa službenim vozilom. U Klaićevoj ulici u takvoj obijesnoj vožnji, prednjim i desnim dijelom vozila naletio je na motocikl zagrebačkih registarskih oznaka uslijed čega je vozač pao na kolnik, a motocikl je odbačen na nogostup.

Osumnjičeni se ni tada nije zaustavio već se nastavio dalje kretati Klaićevom ulicom bez zaustavljanja u suprotnom odnosno zabranjenom smjeru, prošao raskrižje s Roosveltovim trgom, nakon čega je kod broja 8 Trga Republike Hrvatske uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju i osobinama ceste (semaforizirano raskrižje, suprotan smjer, gustoća prometa) izgubio nadzor nad vozilom te naletio na metalne stupiće. Dalje je u nekontroliranom kretanju sletio van kolnika s jugoistočne strane raskrižja Mažuranićevog Trga na mekani teren i naletio na stablo. Tu nije bio kraj njegovom protupravnom ponašanju, već je izašao iz vozila i dao se u bijeg, priopćili su iz policije.

Sljedećeg dana u jutarnjim satima, pronašli su ga policijski službenici te uz uporabu sredstava prisile priveli na kriminalističko istraživanje te potvrdili sumnju za počinjenje gore navedenih kaznenih djela.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:36