BACAO MOLOTOVLJEVE

Policija otkrila što je prethodilo drami u Tordincima: ‘Pale je jutros u 8:04h nazvao DORH...‘

‘Kada se steknu uvjeti, policijski službenici će nastaviti kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom‘, poručuju iz PU vukovarsko-srijemske

Drama u Tordincima pokraj Vinkovaca

 /Cropix

Drami koja se u utorak dogodila u Tordincima, kada je 57-godišnji Pali S. bacao Molotovljeve koktele u dvorište i kuću svojih prvih susjeda, prethodila je njegova prijetnja zaposlenicima Općinskog državnog odvjetništva, zbog čega je u Tordince poslana policijska ophodnja.

image
Vlado Kos/Cropix

‘‘Policijski službenici Operativno-komunikacijskog centra PU vukovarsko-srijemske zaprimili su jutros u 8,04 telefonski poziv građanina, 57-godišnjaka iz Tordinaca, tijekom kojeg je uputio prijetnje zaposlenicima općinskog državnog odvjetništva. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prijetnja, na adresu prebivališta 57-godišnjaka upućena je policijska ophodnja. Dolaskom policijskih službenika na adresu, 57-godišnjak je odbijao suradnju te je bacio dva zapaljiva predmeta u susjednu kuću i jedan u dvorište,‘‘ izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske. Iz toga, dakle, proizlazi da policajka i policajac koji su prvi priskočili u pomoć Ivici i Ljubici Dimitrijević u gašenju požara ipak tamo nisu bili slučajno, već po dojavi.

image
Vlado Kos/Cropix

‘‘Policijski službenici započeli su s gašenjem, a u međuvremenu su pristigli vatrogasci koji su spriječili daljnje širenje vatre. Jedan je policijski službenik zadobio ozljede uslijed gašenja požara te mu je na mjestu događaja pružena liječnička pomoć. Za to vrijeme, 57-godišnjak se zatvorio u kuću i prijetio samoubojstvom,‘‘ navodi policija dalje.

image

Opsadno stanje u Tordincima

Vlado Kos/Cropix

Na mjesto događaja upućeni su pregovarački i taktički tim Specijalne jedinice policije Osijek te specijalistički timovi Interventne jedinice policije Vukovar i Specijalne jedinice policije Osijek.

image


Vlado Kos/Cropix

‘‘Nakon pregovaranja, 57-godišnjak se mirno predao policijskim službenicima u 15,15 sati, te je nakon toga prevezen u OŽB Vinkovci radi pružanja liječničke pomoći. Kada se steknu uvjeti, policijski službenici će nastaviti kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom‘‘, zaključuju iz PU vukovarsko-srijemske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:55