PROVALA U VARAŽDINU

Policija otkrila sve detalje drame pa objavila fotografiju plijena iz dućana

Jedan počinitelj je uhićen, no drugi zasad nije pronađen te se za istim intenzivno i nadalje traga
 PU varaždinska

Varaždinska policija izvijestila je o detaljima provale u jedan od dućana trgovačkog centra u Varaždinu navodeći da su oko 1.15 sati dvojica rumunjskih državljana u dobi od 44 i 25 godina iz trgovine otuđili veću količinu telekomunikacijske i druge tehničke opreme u vrijednosti od preko 200 000 kuna.

Potom su zbrisali osobnim automobilom u smjeru jugozapadne obilaznice Grada Varaždina. Zaštitari trgovačkog centra policiji su dali opis vozila s kojim se dvojac udaljio, nakon čega su se sve raspoložive ophodnje uključile u potragu.

Nedugo nakon toga vozilo koje je odgovaralo opisu uočeno je na sporednom putu uz jugozapadnu obilaznicu te su policijski službenici zaustavili svoje vozilo i izašli iz istog u cilju provjere uočenog vozila i identiteta osoba koje su se nalazile u njemu. U tom trenutku vozač je stisnuo gas i krenuo prema policijskim službenicima u namjeri da ih pregazi i pobjegne.

Jedan od policijskih službenika je tom prilikom uporabio vatreno oružje te ispalio hice upozorenja u zrak, a kako se vozilo nije zaustavljalo, pucao je i onesposobio dva pneumatika na vozilu. Policijski službenici su zadobili lake tjelesne ozljede dok su pokušavali izbjeći vozilo te im je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Usprkos činjenici da su im onesposobljena dva pneumatika na vozilu, počinitelji su se odvezli još nekoliko stotina metara. Potom su izašli iz onesposobljenog automobila i počeli bježati u obližnja polja kukuruza.

image
Policijska potjera
image
Policijska potjera
PU varaždinska
image
Policijska potjera
PU varaždinska

Sve raspoložive snage dale su se u potragu za bjeguncima, a u jutarnjim satima angažirani su pas tragač PU zagrebačke, dron te helikopter specijalne policije. Intenzivne mjere traganja polučile su rezultat te je oko 9 sati pronađen i uhićen jedan od počinitelja, rumunjski državljanin (25). Drugi počinitelj zasad nije pronađen te se za istim intenzivno i nadalje traga.

Pronađeni su svi predmeti otuđeni prilikom provale. Uhićeni počinitelj je u petak, 3. rujna, uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Teške krađe provaljivanjem i kazneno djelo pokušaja Teškog ubojstva na štetu policijskih službenika, predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

image
Ukradena roba
PU varaždinska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:24