PETEROSTRUKI SUDAR

Policija otkrila uzrok strahovite nesreće na A3 u kojoj je ozlijeđeno 12 ljudi, skrivio ju je vozač kamiona

U nesreći je ozlijeđeno ukupno 12 osoba te im je liječnička pomoć pružena u tri zagrebačke bolnice
 Davor Pongracic/Cropix

Nedržanje potrebnog razmaka glavni je uzrok subotnje prometne nesreće pet vozila na autocesti A3 između Križa i Ivanić Grada, a u kojoj je ozlijeđeno čak 12 osoba.

Policijskim očevidom, koji je potrajao cijeli dan, utvrđeno je da je oko 6.55 sati 27-godišnji državljanin Turske vozio teretnjak s priključnim vozilom turskih oznaka desnim prometnim trakom A3 te je dolaskom do 67. kilometra navedene dionice, a zbog nedržanja potrebnog razmaka, prednjim dijelom naletio na stražnji dio Škode županjskih oznaka kojom je upravljao 42-godišnjak, a koji se kretao istom prometnom trakom u istom smjeru i koji je u trenutku nesreće usporavao zbog kolone vozila ispred sebe.

image
Davor Pongracic/Cropix

Od naleta je Škoda odbačena na travnatu površinu te se u prevrtanju zaustavila u odvodnom kanalu, a turski se teretnjak nastavio dalje nekontrolirano kretati udarivši u stražnji dio Mercedesa slavonskobrodskih registarskih oznaka koji je vozio 37-godišnjak, i koji je potom odbačen također na travu.

Nezaustavljivi turski kamion je potom udario i u stražnji dio Forda njemačkih tablica kojeg je vozio 59-godišnji Grk i koji je, pak, odbačen u rotaciji na lijevu prometnu traku. Na putu turskom teretnjaku dalje se našao i VW njemačkih oznaka koji je također u rotaciji odbačen ulijevo, a kamion je nakon svega naletio na prometnu signalizaciju i opremu koja se nalazila uz desni rub kolnika nakon čega je sletio na travu i konačno stao.

image
Davor Pongracic/Cropix

U nesreći je ozlijeđeno ukupno 12 osoba te im je liječnička pomoć pružena u tri zagrebačke bolnice. Tri hrvatska državljanina su zadobila teške ozljede, dok je devetero njih prošlo s lakšim ozljedama među kojima su i turisti iz Bosne i Hercegovine te Grčke.

image
Davor Pongracic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 20:50