NEMA ODMORA

Policija otkrila uzrok velikog požara kod Segeta Gornjeg, vatra se ponovno aktivirala

Policija je u svom kratkom priopćenju navela da je očevidom ​u​tvrđeno kako je uzrok ​požara iskrenje dalekovoda uzrokovano kratkim spojem
Požar u Segetu
 Snimila čitateljica

​Iskrenje dalekovoda uzrokovalo je veliki požar u Segetu Gornjem, u kojem je od jučer ujutro do danas izgorjelo oko 800 hektara niskog raslinja, makije, borovine i maslina, priopćila je popodne splitska policija.

Policija je u svom kratkom priopćenju navela da je očevidom ​u​tvrđeno kako je uzrok ​požara iskrenje dalekovoda uzrokovano kratkim spojem nastalim kao posljedica građevinskih radova. O svemu utvrđenome ​policija će izvijestiti nadležno državno odvjetništvo​, najavili su​.

Ukupno je do sada u gašenju ​požara, koji je izbio u ponedjeljak nakon 10 sati, ​sudjelovalo 194 vatrogasca s 49 vatrogasnih vozila iz​ JVP-a Split, Trogir, Sinj i Podstrana te DVD-a Trogir, Okruk, Marina, Solin, Seget-Vranjica, Slatine, Kaštel Gomilica, Mladost, Kaštela, Vranjic, Dugopolje, Split, Omiš i Dugi Rat, DIP-a​ Split te pripadnici PP NOS-a HV-a.

Za taj su požar čelni ljudi vatrogastva danas na terenu novinarima rekli da je najzahtjevniji požar u ovogodišnjoj požarnoj sezoni​ i da su vjetar i nepristupačan teren otežavali njegovo gašenje.

Nažalost, tijekom dana požar kod Segeta Gornjeg ponovno se aktivirao, rekao je za N1 Joško Grančić iz Hrvatske vatrogasne zajednice u Divuljama.

- Požar pored Segeta se ponovno aktivirao na svom istočnom dijelu. Ponovno su angažirane zračne snage i uskoro očekujemo njihov dolazak na požarište - rekao je Grančić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:11