VATRA U NOVOM ZAGREBU

Policija otkrila vjerojatni uzrok požara u kojem je izgorjelo osam automobila: Očevidom otklonjena prva nagađanja

Požar je izbio najvjerojatnije djelovanjem otvorenog plamena na osobnom automobilu marke VW Polo

Izgorjeli automobili

 Davor Pongracic/Cropix

Požar u kojemu je u noći s utorka na srijedu na parkiralištu u Novom Zagrebu izgorjelo osam automobila po svemu sudeći je podmetnut, proizlazi iz današnjeg priopćenja Policijske uprave zagrebačke.

"Obavljenim očevidom je utvrđeno kako je požar izbio najvjerojatnije djelovanjem otvorenog plamena na osobnom automobilu marke VW Polo", izvijestila je policija.

Požar je buknuo oko 2,20 sati na VW Polu osječke registracije u vlasništvu 26-godišnjaka, koji je bio parkiran u Ulici Mije Šiloboda Bolšića. To je vozilo u potpunosti izgorjelo, a vatra se proširila i na još sedam parkiranih automobila. U većoj ili manjoj mjeri oštećeni su Kia Stonic, Citroen C4, Peugeot 308, Mercedes GLA, Ford Focus, Fiat Punto i Renault Scenic, svi zagrebačkih registarskih oznaka. Požar su na koncu ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Iako se u početku nagađalo da je vatra izbila na VW Polu zbog neispravnih instalacija, s obzirom da se radilo o vozilu starom 20 godina, policija je provedenim očevidom ipak utvrdila da tome baš i nije bilo tako, nego da ga je vjerojatno netko zapalio.

Materijalna šteta na svim vozilima procjenjena je na ukupno oko 560.000 kuna.

image

Izgorjeli automobili

Davor Pongracic/Cropix
image

Izgorjeli automobili

Davor Pongracic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:23