KRŠENJE MJERA

Policija podnijela prijavu protiv organizatora tuluma u Pakoštanima, među prijavljenima i Gotovina

Policija je utvrdila identitet 10 osoba koji su sudjelovali na okupljanju, a koje imaju prebivalište na području Zadarske županije
Ante Gotovina

PU zadarska je podnijela prekršajne prijave protiv osobe u čijoj se kući u Pakoštanima u subotu održao "korona-party", prijave su podnijeli i protiv deset osoba koje su do sada uspjeli identificirati, a bili su na tom događanju. Među prijavljenima je, kako neslužbeno doznaje Zadarski list, i general Ante Gotovina.

"Vezano uz snimku koja je objavljena u javnost izvješćujemo kako policija nije zaprimila niti jednu dojavu vezano za navedeni događaj već je za njega saznala iz medija.

Do sada izvršenim provjerama utvrđeno je kako se radi o privatnom okupljanju na kojem je suprotno Odluci Stožera civilne zaštite RH, sudjelovalo više od 10 osoba, a koje je održano u subotu 6. ožujka ove godine u Pakoštanima u prizemlju obiteljske kuće u vlasništvu 57-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07, 113/08, 43/09, 130/17, 114/18, 47/20, 134/20) 57-godišnjaku je jučer uručen prekršajni nalog zbog organiziranja okupljanja suprotno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

Također, utvrđen je identitet 10 osoba koji su sudjelovali na okupljanju, a koje imaju prijavljeno prebivalište na području Zadarske županije te će osobe biti prekršajno sankcionirano zbog prekršaja iz članka 47. st.2. točka 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Policija i dalje poduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta svih sudionika privatnog okupljanja, a o svim do sada prikupljenim saznanjima izviješten je i Državni inspektorat - izvjestili su iz zadarske policije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2021 16:55