ODREĐENE MJERE OPREZA

POLICIJA PONOVNO UHITILA BRATA FILIPA HRGOVIĆA 'Problematični' Matija priveden je zbog optužbi za iznudu 50.000 eura i pokušaj podmetanja požara

 
 PU zagrebačka / Neja Markičević / Hanza Media

Matiju Hrgovića (24), "problematičnog" brata najboljega hrvatskog boksača Filipa Hrgovića, ponovno je uhitila policija, ovaj put zbog optužbi za iznudu 50.000 eura te pokušaj podmetanja požara ispred kuće navodnog dužnika. Riječ je o bacanju zapaljive naprave ispred kuće 56-godišnjeg muškarca na području Velike Gorice, pri čemu su, na sreću, izgorjela samo vrata garaže.

Prema sadržaju policijske prijave, Hrgović nije napravu bacio osobno, nego ju je napravio te za njezino bacanje angažirao godinu dana starijeg mladića iz Sesveta. Obojica su uhićena, no tijekom današnjeg dana su i puštena. Najprije je Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici na slobodu pustilo 25-godišnjaka osumnjičenog za bacanje naprave, da bi Hrgovića, za kojega je isto tužiteljstvo tražilo istražni zatvor, na kraju pustila sutkinja istrage velikogoričkoga Županijskog suda.

No, odredila mu je mjere opreza, odnosno zabrane približavanja 56-godišnjaku kojemu je zapaljena garaža. Hrgovića je policija, osim za oštećenje tuđe stvari, odnosno podmetanje požara, osumnjičila i za iznudu. "Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iznuda u pokušaju i oštećenje tuđe stvari na štetu 56-godišnjaka te nad 25-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenje tuđe stvari, također na štetu 56-godišnjaka. Naime, sumnja se da je 24-godišnjak od kraja 2016. do svibnja 2019. godine upućivao ozbiljne verbalne prijetnje 56-godišnjaku i njegovoj obitelji kako bi od njega pokušao iznuditi nepostojeći novčani dug u iznosu od oko 50.000 eura. Budući da u svojoj namjeri iznude novca nije uspio, 24-godišnjak je u listopadu 2019. godine na području Sesveta za određeni novčani iznos angažirao 25-godišnjaka koji je 21. listopada u Velikoj Gorici u dvorište obiteljske kuće 56-godišnjaka bacio zapaljivu napravu, koju je prethodno pripremio 24-godišnjak, kojom je prilikom izbio požar garažnih vrata pri čemu je nastala samo materijalna šteta", priopćeno je iz zagrebačke policije koja, naravno, nije navela identitete osumnjičenika.

Kako neslužbeno doznajemo, Hrgović je porekao djela, no navodno su dokazi da se radilo o iznudi prilično tanki te je sutkinja istrage velikogoričkoga suda ocijenila da za slučaj iznude ne postoji ni osnovana sumnja, zbog čega je najvjerojatnije i pušten. Na tu odluku Državno odvjetništvo ima pravo žalbe.

Matija Hrgović je dospio u crne kronike novina kada je 30. svibnja ove godine uhićen u automobilu u kojem je bilo 263 grama kokaina. Nakon četiri mjeseca u istražnom zatvoru, u rujnu ove godine nagodio se sa zagrebačkim Općinskim državnim odvjetništvom te mu je izrečena djelomično uvjetna zatvorska kazna od 14 mjeseci, s time da pola godine mora ostati iza rešetaka dok mu je ostalih osam mjeseci uvjetovano time da u sljedeće četiri godine ne počini novo kazneno djelo. Dakle, prema toj presudi Hrgović bi u zatvor trebao još samo dva mjeseca, no ovaj novi postupak protiv njega mogao bi mu napraviti velike probleme zbog ranijeg uvjeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. veljača 2021 22:30