INCIDENT U DUBROVNIKU

Policija postupala u bolnici nakon sukoba dvojice liječnika, ravnatelj svađu pripisuje umoru i nervozi

Navodno je 56-godišnjak pozvao mlađeg kolegu u vrhuncu svađe da izađu iz bolničkog kruga van na parkiralište i da riješe problem
Opća bolnica Dubrovnik
 Tonci Plazibat/Cropix

Verbalni sukob dvojice liječnika s odjela kirurgije Opće bolnice Dubrovnik od utorka prijepodne završio je policijskim postupanjem, a potom i kaznenom prijavom. Naime, tijekom radnog sastanka u bolnici na kojem je prisustvovalo desetak djelatnika, došlo je do povišenih tonova i nesuglasica te su se u prepirku oko prijema jednog pacijenta žustro upustili 49-godišnji liječnik i sedam godina stariji kolega.

Prema informacijama bliskim liječnicima, navodno je 56-godišnjak pozvao mlađeg kolegu u vrhuncu svađe da izađu iz bolničkog kruga van na parkiralište i da riješe problem. Nije dugo trebalo da policija obavi razgovor i s prokazanim 56-godišnjim kirurgom protiv kojeg je potom uslijedila kaznena prijava za prijetnje.

Iz PU dubrovačke kažu da su u utorak zaprimili prijavu liječnika Opće bolnice Dubrovnik.

- Oštećeni je naveo da ga je prethodno toga dana na radnom sastanku kolega liječnik vrijeđao te mu uputio prijetnju koju je shvatio ozbiljno i zbog toga slučaj prijavio policiji. Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđeni su navodi oštećenog te je protiv osumnjičenog 56-godišnjeg liječnika podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave zbog kaznenog djela prijetnje iz čl. 139.st.2, a u svezi st.3 Kaznenog zakona - kažu nam iz policije.

S obzirom na to da je prijetnja upućena službenoj osobi a u vezi s njezinim radom, zakon za to predviđa sankciju od šest mjeseci do pet godina zatvora.

- Nakon što su se verbalno sukobili, jedan od njih prijavio je policiji drugog, pa su danas njihovi djelatnici došli u bolnicu uzeti iskaz od prijavljenog. Istovremeno ja sam ih kao ravnatelj pozvao na razgovor, te su našem unutarnjem povjerenstvu predali pismene izjave o tom incidentu – otkriva ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić dodajući kako oba liječnika uredno rade svoj posao, a svađu pripisuje umoru i nervozi zbog rada u otežanim uvjetima pandemije Covida-19.

Je li ova svađa bila samo vrhunac netrpeljivosti dvojice liječnika koja traje duže vrijeme ili je, pak, doista u pitanju trenutni "kratak fitilj", nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:02