KRVAVI POVRATAK KUĆI

Policija potvrdila: Autobus s djecom jurio je 105 kilometra na sat

 Danijel Tuškan/Cropix

KARLOVAC - Policija je potvrdila da se Neoplanov autobus zagrebačke turističke agencije VTV Pavlić, kojim su se učenici 3 razreda osnovne škole I.B. Mažuranić iz Prigorja Brdovečkog kod Zaprešića vraćali sa izleta na Plitvicama, prevrnuo na cesti između Slunja i Karlovca zbog prebrze vožnje.

Učenici iz busa: Vozač je jurio kao Pobješnjeli Max!

- Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno da je uzrok prometne nesreće, koja se dogodila 8. lipnja u mjestu Veljun nepropisna brzina autobusa. Protiv vozača, 38-godišnjaka iz Sesveta, Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu bit će proslijeđena Kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće - rekla je Tamara Grčić, glasnogovornica PU karlovačke.

Iz izvora bliskih istrazi doznajemo da je policija nedvosmisleno detektirala uzrok nesreće nakon analize zapisa tahografa koji se nalazio u autobusu, a koji je izuzet tijekom očevida. Prema tim podacima, neslužbeno doznajemo, vozač je na pojedinim dijelovima plitvilčke ceste gdje je vrijedi ograničenje od 70 km/h vozio brže i do 50 posto više od dopuštene brzine, što se podudara s izjavama mališana. Djeca su nam, podsjećamo, rekla da je vozač divljao cestom od polaska s Plitvičkih jezera, pa su umalo doživjeli prvi udes već nakon samo nekoliko minuta vožnje. Na liječenju u Općoj bolnici Karlovac zadržano je još pet najteže ozlijeđenih u prometnoj nesreći dok je tridesetak ostalih nakon medicinskog zbrinjavanja otpušteno na kućnu njegu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 04:19