UPROPAŠTEN GODIŠNJI

POLICIJA POTVRDILA PRIČU MLADE STUDENTICE Glavu joj je razbila 18-godišnja čistačica, a objektu gdje je bila smještena izrečena je zabrana rada!

 
 Tom Dubravec/Cropix / Instagram

Britanski su mediji u ponedjeljak na naslovnicama portala objavili priču o britanskoj državljanki koja je na ljetovanju s dečkom u Hrvatskoj fizički napadnuta.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske potvrdili su nam da je napad prijavljen. Dogodio se 31. srpnja, a pritom je mlada žena zadobila lakše ozljede. Ispostavilo se i da su bile istinite njezine sumnje u legalnost rada hostela koji je u međuvremenu zatvoren.

26-godišnja studentica u srpnju je provela godišnji odmor s dečkom u Splitu. Laura Denmar je preko interneta rezervirala smještaj u jednom splitskom hostelu, no zadnji dan boravka doživjeli su veliku neugodnost. Čistačica ih je tražila nadoplatu zbog predugog zadržavanja u sobi. Kad su odbili platiti, došle su prema njezinim riječima dvije muške osobe. Jedan je muškarac napao njezinog dečka, a nju je čistačica više puta izudarala po glavi i tijelu metalnom šipkom. Britanka je za medije još rekla da su sumnjali u legalnost poslovanja hostela.

Na naš upit o ovom događaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske dobili smo odgovor:

‘U svezi Vašeg upita, obavještavamo Vas da je dana 31. srpnja 2018. u 11 i 37 sati zaprimljena dojava da je u hostelu u Splitu napadnuta gošća.

Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja, te je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 18-godišnjakinja fizički napala 26-godišnju gošću (državljanka Velike Britanije), zbog izraženog nezadovoljstva uslugom smještaja.

26-godišnjakinji je pružena liječnička pomoć, kojom prilikom je utvrđeno da se radi o lakšim tjelesnim ozljedama. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 18-godišnjakinje je podnesen Optužni prijedlog, zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nadalje, zajedno sa službenicima nadležnog Carinskog ureda izvršen je nadzor poslovanja objekta, kojom prilikom su utvrđene nepravilnosti, zbog čega je nadležna carinska služba poduzela potrebne radnje iz svoje nadležnosti, te izdala rješenje o zabrani rada.’

‘Sve je u redu, vratili smo se u Britaniju, ali bilo je grozno. Bilo je odmah jasno da cijeli posao nije legalan i da su sve unaprijed isplanirali. Sretni smo što smo pobjegli, ali želimo upozoriti druge prije nego što online rezerviraju smještaj’, rekla je Denmar za Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 22:53