TENZIJE U SRBU

Policija privela Keleminca, izdala i priopćenje o incidentima zbog kojih je Pupovac održao izvanrednu presicu

Keleminec je s još trojicom danas priveden u službene prostorije policije jer je pružao pasivni otpor i oglušio se na naredbu policije
Dražen Keleminec
 Goran Mehkek/Cropix

Srpsko narodno vijeće (SNV) na konferenciji za novinare izvijestilo je u ponedjeljak o "nezapamćenom divljanju filoustaške stranke A-HSP Dražena Keleminca koje već nekoliko dana uznemirava stanovnike Srba". Milorad Pupovac je među ostalim rekao da policija ne postupa po zakonu i ne uklanja kamp kućicu Dražena Keleminca u Srbu dok istovremeno postupa prema dvojici mladića koji su "trubili u znak negodovanja".

Pojašnjenje situacije zatraženo je od Policijske uprave zadarske.

Kako stoji u odgovoru za N1, Keleminec je s još trojicom tijekom ponedjeljka priveden u službene prostorije policije jer je pružao pasivni otpor i oglušio se o naredbu policije da se maknu s tog mjesta. Prekršajno su prijavljeni za remećenje javnog reda i mira, a zbog boravka s kamper vozilom na površini koja za to nije namijenjena, policija je podnijela izvješće nadležnom državnom inspektoratu.

Pojasnili su, također, sve što se odnosilo na uhićenja mladića koji su se s Kelemincom ranije sukobili kao i kakve će mjere poduzeti na sutrašnjem obilježavanju Dana ustanka naroda Like.

“Policijski službenici Postaje granične policije Gračac su danas, 26. srpnja 2021. godine oko 10 sati u Ulici Ruđera Boškovića u Srbu, postupali prema pet osoba kojima su nakon upozorenja izdali naredbu da se raziđu s mjesta na kojem borave s kamper vozilom, na što se jedna muška osoba udaljila dok su se četiri osobe u dobi od 57, 64, 77 i 87 godina oglušile o naredbu policijskih službenika te su zbog pružanja pasivnog otpora nad njima uporabljena sredstva prisile - tjelesna snaga nakon čega su dovedeni u službene prostorije policije.

Prekršajno prijavljeni

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv svih četvero nadležnom sudu podneseni su optužni prijedlozi zbog počinjenog prekršaja iz čl. 23 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Također, zbog boravka s kamper vozilom na površini koja nije namijenjena za kampiranje, policija je podnijela izvješće nadležnom državnom inspektoratu.

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac u nedjelju, 25. srpnja 2021. godine u vremenu od 03 i 30 do 04 i 05 sati evidentirali su dva prekršaja iz domene prekršaja protiv javnog reda i mira. Svi prekršitelji su, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, procesuirani temeljem odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, u 03 i 30 sati u Ulici Ruđera Boškovića u Srbu došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane dvije muške osobe na način da je 30-godišnjak pod utjecajem alkohola upravljao vozilom srbijanskih registarskih oznaka te neosnovanom uporabom zvučne sirene automobila remetio javni red i mir građana, a tom prilikom se u automobilu kao putnik nalazio i 28-godišnjak, također pod utjecajem alkohola, koji je vikom i galamom iz automobila također remetio javni red i mir.

Obojica su dovedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, nakon čega je 30-godišnjak uz Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (vožnja pod utjecajem alkohola) te 28-godišnjak uz Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Gospiću (Stalna služba u Gračacu).

Nadalje, u 04 i 05 sati u Zagrebačkoj ulici u Srbu, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane muške osobe u dobi od 30 godina koji se na ulici, nedolično ponašao prema 77-godišnjaku kojeg je u prolazu odgurnuo. Daljnje narušavanje javnog reda i mira spriječio je policijski službenik koji se nalazio u blizini.

30-godišnjak je doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, nakon čega je uz Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Gospiću (Stalna služba u Gračacu).”

U utorak onemogućen promet u Srbu

“Sutra, 27. srpnja od 09.00 do 16.00 sati u Srbu, održat će se javno okupljanja pod nazivom “Dan ustanka naroda Like”. U vremenu od 09 do 18 sati, prometovanje županijskom cestom Ž 5203, od raskrižja s državnom cestom D1 (Otrić) do raskrižja s lokalnom cestom L 63013 u Srbu, bit će onemogućeno zbog održavanja javnog okupljanja.

U navedeno vrijeme prema mjestu Srb policija će sukladno svojim procjenama provoditi nadzor sudionika u prometu, kao i dosadašnjih godina”, dodali su iz policije, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 06:08