OBOJICA ZARADILI PRIJAVE

POLICIJA PRONAŠLA DIVLJAKA KOJI JE BACIO PETARDU U KIOSK DOK JE U NJEMU BILA ZAPOSLENICA Otkriven i naručitelj: Maloljetniku je obećao novčanu nagradu

 Vladimir Dugandzic, Damir Glibusic / Ilustracija / arhiva CROPIX

Nakon nepunih 20 dana, policija je stavila lisice na ruke manijaku koji je na Badnjak, unatoč upozorenjima kako s pirotehnikom treba biti oprezan, ubacio petardu u kiosk Tiska dok je u njemu bila djelatnica.

No, osim maloljetnog bacača petarde koji je kazneno prijavljen za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, ruka pravde sustigla je i 20-godišnjaka koji je tinejdžera nagovorio na besramni izazov pa je i začetnik opasne ideje prijavljen za isto kazneno djelo.

Iz PU zagrebačke ističu da su policajci s Trešnjevke nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu.

- Sumnja se da je 24. prosinca oko 17.40 sati na Savskoj cesti u Zagrebu 20-godišnjak, u namjeri da maloljetnika potakne na činjenje kaznenog djela, istome obećao simboličnu novčanu nagradu, a koji je na njegov nagovor došao potom do kioska i u njega ubacio zapaljeno pirotehničko sredstvo. U prostoru je u to vrijeme bila 45-godišnja zaposlenica čime je doveo u opasnost njezin život kao i imovinu trgovačkog društva - priopćili su iz zagrebačke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:11