NOVA TRAGEDIJA

Policija pronašla skupinu migranata, jedan bio u jako lošem stanju. Kasnije u Mrežnici pronašli dva tijela

Navodno se radi o državljanima Gambije i Senegala koji su nezakonito ušli u Hrvatsku

Očevid na Mrežnici, Ilustrativna fotografija

 Robert Fajt/Cropix

Dvojica ilegalnih migranata utopila su se u rijeci Mrežnici na području općine Barilović, odnosno grada Ogulina, najvjerojatnije tijekom subote, javila je danas PU karlovačka.

Prije dva dana, naime, u večernjim satima, policija je zaprimila poziv u pomoć nepoznate osobe, koja je pritom prijavila saznanja o utapljanju jedne osobe. Nakon što su zaključili da bi se moglo raditi o mjestu Svojić na području Barilovića, policijski službenici izašli su na teren. Tamo su zatekli osmoricu stranih državljana. Jedan od njih bio je u izuzetno lošem zdravstvenom stanju te mu je pružena liječnička pomoć. Nakon liječničke obrade ta osoba je, zajedno s ostalima, dovedena u policijske prostorije.

- Prema njihovim izjavama utvrđeno je da se radi o državljanima Gambije i Senegala koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Tijekom razgovora s njima, policijski službenici su došli do saznanja da je još jedna muška osoba bila s njima te da je muškarca prilikom pokušaja prelaska rijeke Mrežnice, voda povukla i vjerojatno se utopio - kažu u policiji.

Po tim saznanjima policija je pokrenula akciju traganja te su pretraživali Mrežnicu na rubnim dijelovima Barilovića i Ogulina.

- Tom prilikom su pronašli dva tijela nepoznatih muških osoba, jedno na području Svojića, općina Barilovic te drugo na području Donjih Dubrava, Ogulin. Na mjestu događaja proveden je očevid, a u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja te uzroka smrti i identiteta osoba provodi se daljnje kriminalističko istraživanje, navode u policiji, dodajući kako je prema stranim državljanima postupano sukladno Zakonu o strancima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2023 16:11