ZAOKRET U SLUČAJU

Policija provela istragu o šišanju maloljetnika u Čakovcu, objavili što su utvrdili: Evo prave istine

Iz policije su ujedno reagirali i na inicijalnu objavu na društvenoj mreži koju je inicirala majka ošišanog dječaka pritom objavivši i fotografije

Fotografije koje je objavila majka ošišanog dječaka

 Društvene mreže

Priča o dječaku kojeg su tobože prijatelji prisilno ošišali trimerom u pola bijela dana prošlog petka na čakovečkoj tržnici dobila je i službeni nastavak. Čakovečka policija je, naime, utvrdila da nema elemenata kaznenog djela.

- U nedjelju 9. srpnja 2023. godine u 11:45 sati u prostorijama Policijske postaje Čakovec 56-godišnjak je podnio prijavu kako su u petak 7. srpnja oko 18 sati na prostoru tržnice u Čakovcu, njegovo dijete prisilno ošišala druga djeca. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je dijete samovoljno sjelo na prodajni pult tržnice te ga je jedno od prisutne djece ošišalo trimerom - kažu iz PU međimurske navodeći kako nisu utvrđeni elementi kaznenog djela počinjenog na štetu ošišanog djeteta.

Iz policije ujedno apeliraju na inicijalnu objavu na društvenoj mreži koju je inicirala majka ošišanog dječaka pritom objavivši i fotografije radi što slikovitijeg opisa užasa koji se dogodio njezinu djetetu. Objava je jučer nakon svega obrisana.

- Obzirom da nisu utvrđene okolnosti koje se navode u objavi na jednoj društvenoj mreži, a koju su preuzeli te objavili brojni lokalni i nacionalni mediji, apeliramo da se objavama ovakvih i sličnih netočnih te neprovjerenih informacija može nanijeti znatna šteta svim sudionicima nekog događaja, posebice djeci. Ujedno, takvim objavama nepotrebno se uznemirava javnost te se time potpuno netočno sugerira kako je stanje sigurnosti na nekom području narušeno - zaključuju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 14:59