DORH POTVRDIO

Policija provodi izvide o Daliboru Mataniću!

Odluka o daljnjim radnjama bit će donesena po primitku rezultata kriminalističkog istraživanja,

Dalibor Matanić

 Marko Todorov/Cropix

Policija provodi izvide o poznatom redatelju Daliboru Mataniću za kojeg se doznalo da je spolno uznemiravao kolegice.

- Povodom zaprimljenih upita novinara o postupanju Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu u odnosu na više medijskih objava o možebitnom počinjenju kaznenih djela, za koja se progon poduzima po službenoj dužnosti, ili prekršaja muške osobe (1975.), odgovaramo da policija, u koordinaciji s ovim državnim odvjetništvom, provodi izvide, rekli su iz DORH-a.

Tužiteljstvo nije navelo da se radi o Daliboru Mataniću.

- Odluka o daljnjim radnjama bit će donesena po primitku rezultata kriminalističkog istraživanja, priopćilo je Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu.

‘Slao je poruke seksualnog sadržaja‘

Poznati hrvatski redatelj Dalibor Matanić godinama je slao neumjesne poruke i stvarao neugodne situacije na snimanjima, objavio je ovog vikenda Večernji list koji je razgovarao s njegovim navodnim žrtvama, uglavnom mladim djevojkama.

Zbog skandala o kojemu se tjednima bruji po kuloarima Matanić je prošloga mjeseca, između ostaloga, ostao bez posla na velikoj europskoj seriji i predizbornog angažmana za jednu političku stranku.

Matanić je poruke seksualnog sadržaja slao velikom broju žena, često opravdavajući kontakte ponudama za posao, nakon čega bi ih navodno nagovorio da prijeđu na Viber.

Matanić, koji se krajem prošle godine javno pohvalio da je prestao piti alkohol, počeo vježbati i posvetio se zdravom životu, o svemu se oglasio u petak popodne na svom profilu na Facebooku. Krivicu za loše ponašanja je prebacio na zloupotrebu droga i alkohola, a požalio se i na svoj stresan posao. Otkrio je da se sam prijavio u bolnicu na odvikavanje od poroka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 12:45