USPJEŠNA AKCIJA

POLICIJA RAZBILA VELIKI DILERSKI LANAC DROGE Uhićeno 11 dilera s područja Novske, Kutine, Sunje i Zagreba

 
Ilustracija
 Sergej Drechsler / Hanza Media

SISAK – Devet osoba s područja Sisačko-moslavačke županije i dvije s područja Zagrebačke županije uhićeno je zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Sisačka policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku za najviše kaznenih djela i to 21, prijavila 30-godišnjaka s područja Novske, dok su drugi prijavljeni za 20 do jednog kaznenog djela dilanja droge.

Najviše osumnjičenih je s područja Novske, Sunje i Kutine, te dvojica iz Zagreba. Devet osumnjičenika je nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja uz kaznene prijave predano pritvorskom nadzorniku PU Sisačko-moslavačke.

Kako je na tiskovnoj konferenciji u PU Sisačko-moslavačkoj istaknuo Igor Pasanec, voditelj službe kriminalističke policije, prilikom kriminalističkog istraživanja ukupno je izvršeno 20 zapljena marihuane u ukupnoj količini pod 3,156,8 grama, zatim tri zapljene amfetamina u ukupnoj količini od 103,5 grama, dvije zapljene kokaina u količini od 5,8 grama, dvije zapljene ecstasyja u ukupnoj količini od 19 grama, jedna zapljena hašišovog ulja i sjemenke indijske konoplje, a zaplijenjeno je i 238 grama ecstasyja u kristalu, što je dovoljno uza izradu čak 5.000 tabletica ove opasne droge, što je jako velika količina za područje Sisačko-moslavačke županije.

Prema navodima iz PU, devetoricu osumnjičenika s područja koje pokriva PU Sisačko-moslavačka se sumnjiči da su od 11. rujna prošle do 10. siječnja ove godine na području PU Zagrebačke, od ostale dvojice osumnjičenika nabavljali drogu tipa marihuana, ecstasy i amfetamin te je u Novskoj, Kutini i Sunji prepakiravali u manja pakiranja i prodavali krajnjim konzumentima na području PU Sisačko-moslavačke. Vrijednost zaplijenjene droge iznosi oko 90.000 kuna, dok bi na crnom tržištu ona dostigla znatno veću vrijednost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:02