KAZNENA PRIJAVA

Policija riješila jezivi slučaj iz Zagorja: Pronašli ženu (28) za koju se sumnja da je ostavila mrtvu bebu uz cestu

Protiv osumnjičene 28-godišnjakinje podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru, redovnim putem

Očevid u Hlevnici

 Željko Hajdinjak/Cropix

Kad je 29. siječnja ove godine tijelo novorođenčeta uz dio poderane deke pronađeno odbačeno na kupu šute na privatnom zemljištu iznad Hlevnice u Općini Đurmanec, mještani su zanijemili a policija se digla na noge.

Nakon obdukcije na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku prema kojoj je netom rođena beba rođena mrtva, kriminalisti su zasukali rukave u potrazi za majkom. S odmakom od nepuna tri mjeseca, policija je uspjela pronaći osobu koja je na svijet donijela bebu i nakon toga počinila kazneno djelo.

Opsežno i složeno kriminalističko istraživanje u suradnji sa državnim odvjetništvom rezultiralo je u konačnici kaznenom prijavom protiv 28-godišnje žene.

Iz PU krapinsko-zagorske kažu da su, provedenim izvidima i dokaznim radnjama utvrdili da je 28-godišnjakinja svojim potezom počinila kazneno djelo povrede mira pokojnika. S obzirom na splet okolnosti te obrane koju je iznijela, protiv te žene je policija podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru. I to redovnim putem. A zakon za to (ne)djelo predviđa do dvije godine zatvora.

O detaljima slučaja iz policije ne žele govoriti ističući da imaju u vidu zaštitu i dobrobit obitelji pogotovo zato, kako doznajemo, jer obitelji to nije bilo jedino dijete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:27