HOROR IZ MEĐIMURJA

Policija riješila slučaj ubojstva, danas će otkriti tko je u veljači ubio nesretnu umirovljenicu

Ana Strahija (77) početkom veljače u njezinoj kući ubio je nepoznati provalnik, a pronađena je mrtva slučajno 17. veljače
Policijski očevid u Novakovcu
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Kako doznaju Međimurske novine, policija je razriješila teško ubojstvo 77-godišnje starice Ane Strahija u Novakovcu koje se dogodilo još početkom veljače.

Po svemu sudeći uhićen je i osumnjičenik za ubojstvo, o čemu se očekuje potvrda na press konferenciji sazvanoj za 10 sati u PU međimurskoj povodom dovršetka opsežnog i višemjesečnog kriminalističkog istraživanja kaznenog djela tog teškog ubojstva.

Nesretnu umirovljenicu Anu Strahija (77) početkom veljače u njezinoj kući ubio je nepoznati provalnik, a pronađena je mrtva slučajno, zahvaljujući susjedi tek 17. veljače.

– Obdukcijom tijela pronađene su višestruke ozljede, priopćili su tada iz policije i potvrdili da je riječ o nasilnoj smrti.

Vitalnu i energičnu ženu susjedi su svakodnevno viđali dok je biciklom odlazila u centar sela po svom svakodnevnom poslu do trgovine, ambulante ili ljekarne. Kad je danima nisu vidjeli, pripisali su to vremenskim uvjetima.

- Susjedu je sasvim slučajno našla jedna gospođa koja je došla k njoj kupiti jaja jer ona ima domaće kokice. Dozivala ju je, ali joj nije odgovarala. Vidjela je upaljeno svjetlo, a ulazna vrata bila su provaljena. Kad je ušla, vidjela ju je u lokvi krvi, stvari su bile razbacane. Kažu da je ubijena - rekla je tada za Jutarnji prva susjeda nesretne žene.

Reporteri Jutarnjeg su se na dolasku pred kuću žrtve mimoišli sa sinom žrtve, Đurom Perkovićem, koji je baš otišao. Krenuli su za njim. Đuro Perković živi blizu majke, valjda niti jedan kilometar zračne linije, u susjednom Domašincu. Vrata je otvorila uplakana plavokosa žena, koja je novinarima Jutarnjeg rekla da ne želi ništa reći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:48