ISTRAGA SE NASTAVLJA

POLICIJA SE OGLASILA O TRAGIČNOJ SMRTI U ZAGREBAČKOM NASELJU SOPOT Djevojka čije je tijelo netko umotao u tepih i odbacio bila je maloljetna

 Damir Krajač / CROPIX

Zagrebačka policija u nedjelju se kratkim priopćenjem oglasila o pronalasku beživotnog tijela ženske osobe u Zemljakovoj ulici na području naselja Sopot. U izvješću za javnost navodi se da je utvrđen identitet djevojke te da je riječ o maloljetnici.

Uzrok njezine smrti još je nepoznat i u tom pogledu kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Kao što smo izvijestili, beživotno tijelo crnokose djevojke zamotano u tepih pronađeno je jučer ujutro oko 7 sati na stepenicama u podrumskom prostoru zgrade u Zemljakovoj ulici. Ležala je s glavom prema dolje, a noge su joj virile prema gore.

Nepoznati počinitelj ili više njih nesretnicu su odbacili poput životinje, a u bijegu sa sobom uzeli su njezine dokumente. Tijelo je prebačeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje se očekuje obdukcija kojom bi trebao biti utvrđen točan uzrok smrti.

Upućeni u problematiku opisuju kako je “ovakav potez odbacivanja mrtvoga tijela obično potpis očajnika iz drogeraških krugova”.

- Na tijelu nije bilo vidljivih vanjskih ozljeda - doznajemo iz izvora bliskog istrazi.

Stanari Zemljakove s nevjericom prepričavaju zvukove koje su čuli između 6 i 7 sati ujutro.

- Iz sna me trgnula svađa muških glasova te neki ženski krik. Čuli su se i udarci lima. Da bi nakon pola sata čuli Hitnu, a onda oko 7.30 i policiju - ispričala je stanarka Zemljakove.

Drugi susjed misli da ta osoba ne stanuje u njihovoj zgradi.

- Možda je podstanarka u nekom od stanova ili samo gošća kod nekoga gdje se dogodio zločin. Mi smo prestravljeni. A taj podrum je nama služio kao sklonište tijekom rata, no kasnije ga je zaposjeo susjed za neke svoje stvari pa je stavio lokot. Netko je očito znao za taj prostor na stepenicama pa je obio vrata i bešćutno odbacio leš - zaključuje stanar Zemljakove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:33