IZNENADNI PRETRES

Policija Sinjaninu upala u kuću pa otkrila arsenal oružja i pola kilograme marihuane

Iduće je na potezu zbog droge splitsko tužiteljstvo i prekršajni sudac zbog oružja

Droga i oružje

 /Foto Pu Splitsko Dalmatinska

Posjedovanje nešto više od pola kilograma marihuane i osam stabljika indijske konoplje, ali i oružja prisjelo je 36-godišnjem muškarcu iz Sinja kojeg su lokalni policajci prekjučer uhitili i pretresli mu dom. Po dovršetku istraživanja, sinjski su ga policajci kazneno prijavili za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama dok će prekršajno odgovarati zbog posjedovanja oružja jer se ogriješio o Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Kako je priopćila splitska policija, oni su u ponedjeljak temeljem sudskog naloga pretresli 36-godišnjaku dom i druge prostorije koje koristi na sinjskom području.

-Tom prilikom je pronađeno i od njega oduzeto 520,2 grama marihuane, osam stabljika indijske konoplje te skrivene poluautomatska, lovačka i zračna puška. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 36-godišnjaka je podnesena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i optužni prijedlog općinskom prekršajnom sudu - kažu iz splitske policije. Iduće je na potezu zbog droge splitsko tužiteljstvo i prekršajni sudac zbog oružja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 20:04