INTERVENCIJA NA KRKU

Policija spasila supružnike iz Ukrajine koji su po jakoj buri isplovili u kajaku na napuhavanje

Ukrajinci (29 i 30) su rekli da ih je jaki vjetar nosio i bacio na stijene na obali Krka, pa je 30-godišnjak zadobio lakšu ozljedu

Ilustrativna fotografija

 Matija Djanjesic/Cropix

Posada pomorske policije spasila je na Krku dvoje državljana Ukrajine koji su po jakoj buri krenuli na more u kajaku na napuhavanje, izvijestila je u srijedu Policjska uprava primorsko-goranska.

Supružnici iz Ukrajine, starosti 29 i 30 godina, otisnuli su se na more u Jadranovu u utorak oko 17 sati, ne provjerivši prije toga kakvi su vremenski uvjeti. Olujna bura, koja je puhala cijelog dana, onemogućila im je povratak na kopno i nosila ih prema otoku Krku.

Policija je dobila dojavu da su uočene dvije osobe u kajaku koji nosi more u 17,47 sati pa je posada pomorske policije upućena u potragu. Zahvaljujući brzoj reakciji trojice policajaca na plovilu riječke postaje pomorske policije Ukrajinci su pronađeni na obali Krka u uvali Kantrišće i vraćeni u Jadranovo.

U razgovoru s policijskim službenicima Ukrajinci su rekli da ih je jaki vjetar nosio i bacio na stijene na obali Krka, pa je 30-godišnjak zadobio lakšu ozljedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:18