BEZ NAKNADE

Policija trajno oduzela vozaču automobil: ‘Nije skrivio nesreću, ali je vozio pijan, i to nije sve...‘

Vozač (47) je osuđen na uvjetnih 60 dana zatvora i 350 eura novčane kazne.

ilustrativna fotografija

 Cropix

Sa zagrebačkom policijom nema labavo i nema gledanja kroz prste. Uvjerio se u to 47-godišnji muškarac koji je u nedjelju oko 17 sati u Svetom Ivanu Zelini sudjelovao u prometnoj nesreći.

Iako nije skrivio sudar bio je itekako u prekršaju. Policija je, naime, utvrdila da je dotični vozač upravljao Hyundaijem zagrebačkih oznaka Nazorovom ulicom te je dolaskom do kućnoga broja 60. sudjelovao u prometnoj nesreći.

Pritom su policajci, kao što je to uvijek pravilo, alkotestirali oba vozača. Osim što je 47-godišnjak pao alkotest napuhavši jedan promil, policajci su utvrdili i da je upravljao vozilom dok mu je trajala zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije. A na sve mu je bila ukinuta i oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 negativnih bodova.

- Sukladno članku 229. stavku 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a temeljem članka 76.a Prekršajnog zakona, vozaču je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao, a pravomoćnošću sudske presude od 26. veljače 2024. vozilo mu je oduzeto trajno i bez naknade u korist Republike Hrvatske. Presudom mu je izrečena i kazna zatvora od 60 dana uvjetno na godinu dana te novčana kazna u iznosu od 350 eura. Također, vozaču je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije narednih godinu dana, napominju iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:30