UZBUNA U SPLITU

POLICIJA TRAŽI PSIHOPATA Mrzitelj životinja na više lokacija bacio komade salame i sira ispunjene staklom, iglama, čavlićima...

 CROPIX

Zabrinuti ljubitelji kućnih ljubimaca digli su se na noge nakon što je zasad još nepoznat psihopat na izrazito podmukao način na više lokacija podno Marjana ostavio komade salame i sira ispunjene staklom, pribadačama, iglama, čavlićima... Policija se odmah aktivirala.

Već nekoliko dana društvene mreže preplavljuju fotografije na kojima su vidljivi komadi parizera ili pak sira, a u koje su ugurane krhotine stakla i drugi opasni predmeti. Prestravljeni nalaznici su šokirani. Uvjereni su da Splitom hara mrzitelj životinja (a možda i više njih) koji ne može podnijeti to što su neke od gradskih parcela na traženje stanovnika Mertojaka i Žnjana proteklih godina prenamijenjene u parkiće za kućne ljubimce.

Jednu od lokacija, onu na Mertojaku kraj mosta, otkrio je šetač tijekom ranojutarnje šetnje, ali brzo je reagirao i otkrio “opasnu hranu” prije psa koji je njuškao po livadi. Slično se dogodilo i dan prije na potezu od plaže na Žnjanu do Duilove, kamo šetači pasa rado odvode svoje ljubimce. Misteriozni manijak nije poštedio ni park u Manušu ispod tvrđave Gripe, kao ni onaj uz stanicu na križanju Matičine i Osječke ulice, gdje je pronađeno nekoliko odbačenih komada ubojitog zalogaja.

- Apeliramo na građane ako uoče osobu koju bi zbog njezina ponašanja mogli povezati sa slučajem da se odmah jave na 192 da bismo odmah mogli i postupati. Do sada, srećom, nismo zaprimili ni jednu dojavu o ozljeđivanju pasa - upozorava Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 12:40