STRAVA

Policija traži svjedoke krša i loma na Jarunu, prometni stručnjak: ‘Ovo je posljedica obijesti‘

Na kolniku Aleje Matije Ljubeka dogodila se prometna nesreća u kojoj je bijeli automobil Chrysler sletio s kolnika, a vozač je poginuo
 Damir Krajac/Cropix

Zagrebačka policija traži svjedoke teške prometne nesreće u kojoj je jutros oko sedam sati na zagrebačkom Jarunu poginuo vozač.

Prema prvim informacijama, automobil marke Chrysler sletio je s kolnika, a na mjestu događaja vidljivo je da je vozilo završilo ispod jednog stabla te da je teško oštećeno zbog čega su na intervenciju bili pozvani i vatrogasci.

Kako bi se utvrdile točne okolnosti te prometne nesreće policija moli svjedoke da se jave na broj telefona 01/6530-870 ili 192, priopćili su iz Policijske uprave zagrebačke.

U PUZ-u podsjećaju kako se jutros u 6,58 sati, na kolniku Aleje Matije Ljubeka kod stupa javne rasvjete broj 132, dogodila prometna nesreća u kojoj je bijeli automobil Chrysler sletio s kolnika, a vozač je poginuo.

Prometni stručnjak i stalni sudski vještak za cestovni promet, tehniku i procjenu motornih vozila te plovila Goran Husinec smatra da je ova nesreća posljedica obijesne vožnje.

- Obijesna vožnja izuzetno velikom brzinom koja je bila tri puta veća od prilagođene za taj dio ceste, rani jutarnji sati kada je cesta skliska od jutarnje rose, vozač vjerojatno pod utjecajem alkohola i ili drugih opijata što će se utvrditi analizom krvi. Naravno, kao i uvijek, auto visoke klase uništen do neprepoznatljivosti. Po siluetama zgužvane olupine mislim da se radi o autu marke Chrysler 300m karavan koji je vrlo rijedak na našim cestama, a inače slovi kao izuzetno čvrst i siguran auto jer je projektiran za američko tržište gdje vladaju vrlo stroge sigurnosne norme. Možda je i taj osjećaj sigurnosti vozaču dao lažno samopouzdanje da se upušta u obijesnu vožnju takvom brzinom, ali eto, zlo nikada ne spava, još jedan život nepotrebno izgubljen zbog ničega..., kaže Husinec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2022 01:33