PU ZAGREBAČKA

Policija tvrdi da su tragovi provale u Torjančev kombi uništeni, a on tvrdi suprotno

Kolega je sve fotografirao i nije ništa dirao do dolaska policije, tvrdi Marko Torjanac
Marko Torjanac
 Nikša Stipaničev/Cropix

Nakon što je 12. prosinca ujutro provaljeno u kombi kazališta koje vodi nezavisni gradski zastupnik u zagrebačkoj Skupštini Marko Torjanac, koji se isti dan na društvenoj mreži požalio na postupanje policije, tražili smo i očitovanje policije te dobili odgovor PU zagrebačke u kojemu navode da je taj dan 48-godišnji vlasnik vozila zatražio intervenciju policije zbog provale u vozilo na zagrebačkom Laništu.

"Policijski službenici koji su izišli na mjesto događaja procijenili su da obavljanje očevida nije svrhovito iz razloga što je mjesto događaja u bitnome izmijenjeno. Policijski službenici PU zagrebačke su povodom ovog kaznenog djela dostavili kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja nadležnom Državnom odvjetništvu te nastavljaju daljnji rad po predmetu u cilju otkrivanja počinitelja", zaključili su u PUZ-u.

- Kao prvo, 48-godišnjak kojeg navode nije vlasnik vozila, nego je vozilo vlasništvo kazališta, a kolega je samo prijavio krađu. Kad je vidio da je provaljeno, on ništa nije dirao, sve je fotografirao i čekao dolazak policije. Policajci su, kad su došli, primili za kvaku i rekli mu da otvori suvozačka vrata koja je on uspio otvoriti tako što je ušao na vozačka i otvorio ih iz kabine. Na sjedalu se jasno vidio otisak tenisice.

Ništa u vozilu nije bilo pipnuto. Policajci su napravili samo nekoliko snimaka, i to mobitelom, te se konzultirali telefonom s nekim od šefova koji im je rekao da samo naprave zapisnik - rekao nam je jučer Torjanac o ovom odgovoru policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:42