UHIĆEN JE

Policija u Imotskom zaustavila kombi kojeg je vozio Srbin, imali su što za vidjeti: ‘Pješke su prešli granicu...‘

Policijski službenici su prema stranim državljanima "postupali sukladno Zakonu o strancima", dok je 44-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku​

Ilustrativna fotografija

 Robert Fajt/Cropix/Cropix

Imotska policija uhitila je srbijanskog državljanina (44) koji je u Hrvatsku u kombiju pokušao prokrijumčariti 16 migranata iz Turske, a nakon uhićenja je predan pritvorskom nadzorniku, doznaje se u policiji.

Osumnjičenog krijumčara granična policija otkrila je u utorak u jutarnjim satima na imotskom području ​kada su zaustavili kombi kojim je upravljao. ​Nakon pregleda kombija policija je utvrdila kako se unutra nalazi 16 državljana​ Turske koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

"Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 44-godišnjak iz koristoljublja pomogao stranim državljanima u protuzakonitom kretanju na način da ih je, po prethodnom dogovoru, preuzeo na imotskom području, nakon što su nezakonito pješice ušli na područje Republike Hrvatske", kazao je Jerko Kurevija iz splitske policije.

Dodao je da su policijski službenici prema stranim državljanima "postupali sukladno Zakonu o strancima", dok je 44-godišnjak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku​.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:22