ZARADIO PRIJAVU

Policija u korčulanskom brodogradilištu otkrila niz malverzacija, tvrde da je vlasnik izvukao 3,2 milijuna kuna

Dubrovačko-neretvanska policija prijavila je u srijedu sisačkog poduzetnika Nandora Rajšlija
Uhićenje, Ilustracija
 Ronald Gorsic/Cropix

Dubrovačko-neretvanska policija prijavila je u srijedu sisačkog poduzetnika Nandora Rajšlija (43) osumnjičenog za malverzacije kojim je oštetio korčulansko brodogradilište Leda za više od 3,2 milijuna kuna, doznaje Hina iz izvora bliskih istrazi.

Policija je, ne priopćivši identitet i naziv brodogradilišta u kojem je osumnjičenik jedini član uprave, izvijestila kako se Rajšli sumnjiči da je od kraja 2015. do kraja 2019. na različite načine otuđio i oštetio imovinu brodogradilišta kako bi pribavio protupravnu imovinsku korist tvrtkama, obrtima i odvjetničkim društvima s kojim je povezan vlasničkim odnosima, upravljačkim funkcijama i obiteljskim vezama.

Rajšlija policija sumnjiči da je željezni otpad nastao rezanjem trupa broda u vlasništvu Lede prodavao kao imovinu druge tvrtke čiji je bio jedini vlasnik te da je lažnim računima plaćao i uplaćivao novac tvrtki u svojem vlasništvu i obrtu u vlasništvu svoje nevjenčane supruge.

Uz to, Rajšlija je novcem brodogradilišta navodno plaćao inozemne odvjetničke usluge koje su pružene drugim pravnim osobama, dok je pružene usluge oštećenog brodogradilišta naplaćivao putem druge dvije tvrtke s kojima je bio vlasnički povezan.

Rajšli je, ističe PU dubrovačko-neretvanska, prijavljen zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i povrede vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 00:25