U VELIKOJ GORICI

Policija u kući 50-godišnjaka pronašla gotovo 12 kila marihuane, pištolje, streljivo, prigušivač...

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu
 Puz/

Zagrebačka policija otkrila je još jedan improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane, ovoga puta na području Velike Gorice, te je zaplijenila poveću količinu stabljika i već zapakirane "trave". Pritom je uhićen 50-godišnji uzgajivač.

Kako je danas izvijestila Policijska uprava zagrebačka nad 50-godišnjim osumnjičenikom dovršeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

image
Puz/

Naime, osim sveukupno 238 stabljika konoplje tipa droga visine od 20 do 160 cm, ukupno 11.747 grama konoplje tipa droga pakirane u 71 paket, policija je u kući osumnjičenoga pronašla i jedan pištolj kalibra 9 mm s pripadajućim prigušivačem i spremnikom za streljivo, zatim pištolj kalibra 45 s pripadajućim spremnikom za streljivo, te 20 komada streljiva kalibra 45 i 142 komada streljiva kalibra 9 mm.

"Sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, u točno neutvrđenom razdoblju u svojoj kući na području Velike Gorice, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplju tipa droga, koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao nakon čega je tako pripremljenu drogu, prepakiravao i potom preprodavao na ilegalnom tržištu", priopćila je PU zagrebačka. Pritom su opisali kako su početne sumnje da se osumnjičeni muškarac bavi uzgojem i preprodajom marihuane policijski službenici potvrdili 14. srpnja pretragom njegove kuće. Pronašli su, nastavlja policija, improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane u kojem je pronađeno zasađeno spomenutih 238 stabljika konoplje i 11,7 kilograma zapakirane droge kao i "ukupno 51 gram smole konoplje tipa droga pakirane u dva paketa, 23 osušene stabljike konoplje tipa droga te oprema za vaganje i pakiranje droge kao i novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge".

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

image
Puz/
image
Puz/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:32