POLICAJKA LOKA

Policija u Međimurju upala u radionu s belgijskom ovčarkom: ‘Nije se micala od tog stroja...‘

Prilikom pretrage radione policijski pas je nanjušio drogu sakrivenu u unutrašnjosti stroja za tokarenje

Policajac s belgijskom ovčarkom Lokom

 Pu MeĐimurska/

Belgijska ovčarka Loka pokazala je da je ravnopravni član Odjela droga PU Međimurske jer je nanjušila u tokarskom stroju opijate!

image
Pu MeĐimurska/

Naime, prilikom policijske pretrage poslovnog prostora 43-godišnjeg muškarca iz Novog Sela Rok, točnije njegove radione, službeni pas za detekciju droga marljivo njušeći cijeli prostor, zastao je kao ukopan dolaskom do stroja za tokarenje.

image
Pu MeĐimurska/

Ubrzo se pokazalo i sasvim opravdano jer su policajci temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, vršeći pretres imanja u unutrašnjosti tokarskog stroja na kraju u tom stroju pronašli mali zabranjeni svijet.

image
Pu MeĐimurska/

Iz stroja su izvadili nekoliko staklenki u kojima su bili smotuljci MDMA (ecstasyja) teški 1,9 grama, ali i 26,9 grama kokaina te 735,6 grama amfetamina. Još su pronašli i digitalnu vagu za precizno mjerenje kako bi očito što preciznije mjerio za kupce nedozvoljene supstance.

image
Pu MeĐimurska/

- Pronađena droga i vaga su oduzete 43-godišnjaku, koji je potom uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje te je kazneno prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu - kažu iz PU međimurske koja je posrnulog tokara predala pritvorskom nadzorniku.

image
Pu MeĐimurska/

A dalje ovisi o tužiteljstvu hoće li za 43-godišnjaka zatražiti jednomjesečni istražni zatvor ili će mu se odrediti mjere opreza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:57